BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da bir cami daha kapatıldı----

Fransa'da bir cami daha kapatıldı

Fransa'da bir cami daha kapatıldı
15 Mart 2022 - 07:30 www.finansgundem.com

Fransa'nın güneybatısındaki Bordeaux kentinin yakınlarındaki Pessac semtindeki cami, "radikal İslam'ı" savunduğu iddiasıyla 6 aylığına kapatıldı.

Gironde Valiliği'nden yapılan açıklamada, Pessac'taki El Faruk Camisi'nin, "radikal İslam'ı" savunduğu ve "selefi" ideolojisini yaydığı gerekçesiyle 6 aylığına kapatıldığı belirtildi.

Camide, Fransız yasalarına uyulmaması çağrısı yapıldığı, terör saldırılarının meşrulaştırıldığı ve şehadetin teşvik edildiği vaazların verildiği iddia edilen açıklamada, camide İsrail'e karşı nefret içeren mesajların da paylaşıldığı ve terör örgütlerine veya "radikal İslam'ı" savunan kişilere destek verildiği öne sürüldü.

Fransa yönetimi, Ağustos 2021'de kabul ettiği "ayrılıkçı" yasasıyla Müslümanların hayatına müdahale ettiği ve onları ötekileştirdiği gerekçesiyle insan hakları savunucuları ve sivil toplum kuruluşlarınca eleştiriliyor.

Ülkede 2 Mart'ta yayımlanan bir raporda, Şubat 2018'den Ocak 2022'ye kadar 25 bine yakın cami, okul, dernek ve iş yerinin kontrol edildiği, aynı dönemde 718'inin kapatıldığı belirtilmişti.

Fransa'nın Rusya'ya sattığı silahlar Ukrayna'da mı kullanılıyor?

 

Fransa'da pandemi tedbirleri kaldırılıyor

 

Fransa'da 2,2 milyar dolarlık yakıt indirimi

 

Fransa'dan iki ekonomik senaryo

 

Fransa'da o ismin adaylık videosu kaldırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)