BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da akaryakıt krizi! Müzakereler sonuç vermedi----

Fransa'da akaryakıt krizi! Müzakereler sonuç vermedi

Fransa'da akaryakıt krizi! Müzakereler sonuç vermedi
14 Ekim 2022 - 10:41 www.finansgundem.com

Fransa'daki rafineri ve petrol depolarında haftalardır devam eden grevin odağındaki CGT sendikası ile petrol devi TotalEnergies arasında dün akşam gerçekleşen ücret müzakerelerinde sonuca varılamadı.

Fransa’daki rafineri ve petrol depolarında haftalardır devam eden grevin odağındaki CGT sendikası ile petrol devi TotalEnergies arasında dün akşam gerçekleşen ücret müzakerelerinde sonuca varılamadı.

Sendikanın müzakere masasından kalkması, ülkedeki akaryakıt istasyonlarının işlemesini aksatan ve kamuoyunda tedirginlik yaratan grevlerin kısa sürede sona ereceği umudunu düşürdü.

"Teklifler yetersiz"

Sendikanın müzakereleri terketmesinin ardından gazetecilere konuşan CGT temsilcisi Alexis Antonioli, “Burada bir maskeli baloya tanıklık ediyoruz… ortaya koyulan tekliflerin yetersiz olduğu son derece açık” dedi.

CGT’ye göre daha ılımlı olan ve sektör çalışanlarının büyük bölümünü temsil eden CFDT ve CFE-CGC sendikaları ise müzakerelerden birkaç saat sonra TotalEnergies ile anlaşmaya vardı. Anlaşma sendika üyeleri tarafından onaylanırsa ücretler yüzde 7 artacak.

Reuters'in haberine göre, ExxonMobil’in Esso France ünitesinde CGT’nin dahil olmadığı benzer bir anlaşmaya varılmasının işçi hareketinin hızını kesip kesmeyeceği sorulduğunda ise Antonioli, “Bu durum, grevdeki işçilerin zihniyetinde bir şey değiştirmiyor” dedi.

Tırmanan enerji fiyatlarıyla kârı artan TotalEnergies, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ücretlerin artırılması çağrısında bulunmasının ardından dün, grevdeki işçilere müzakere teklifinde bulunmuştu.

Fransa'da akaryakıt krizi çiftçileri zora soktu

 

Fransa’da kriz büyüyor! Grev nükleer santrallere de sıçradı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)