BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa vizeyi kaldırdı----

Fransa vizeyi kaldırdı

Fransa vizeyi kaldırdı
26 Mart 2013 - 17:55 www.finansgundem.com

Ekonomik krizle boğuşan Fransa krizin etkisini üzerinden atmak için şimdi de bu yola başvurdu

Krizden çıkış için her yolu deneyen Fransa, yüksek vergilerle kendi sanatçı ve işadamlarını kaçırırken, yabancı işadamı ve sanatçılara vize kolaylığı getirdi.
Fransa Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı, tüm konsolosluk ve diplomatik temsilciliklerine ortak bir genelge göndererek sanatçı, işadamı, öğretim üyeleri ve Fransa'ya sık gelen turistlere vize kolaylığı sağlanmasını istedi.
Genelgeyle, Schengen vizesi alanların, yeniden vize istemeden birden fazla giriş yapmalarına, 3 aylık turist vizesini de 6 ay süresince kullanmalarına olanak getiriliyor.
Genelge gerekçesinde Cumhurbaşkanı François Hollande'ın seçim vaatlerinde dile getirdiği gibi, "Fransa'da iş, sanatsal etkinlik, alış veriş ve akademik faaliyetleri geliştirmek isteyenlere vize kolaylığı hedeflediği" belirtildi.
Fransa'dan 2011 yılında en çok vize alan ülkeler sıralamasında Rusya birinci, Çin ikinci, Fas üçüncü, Cezayir dördüncü, Türkiye ise beşinci sırada yer alıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)