BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa sandık başında: Macron umduğunu bulacak mı?----

Fransa sandık başında: Macron umduğunu bulacak mı?

Fransa sandık başında: Macron umduğunu bulacak mı?
19 Haziran 2022 - 08:45 www.finansgundem.com

Fransa'da genel seçimin ikinci turu bugün düzenlenecek. Fransa'daki genel seçimlerin ilk turunda Macron'u destekleyen ittifak ikinci sırada kalırken, ilk sırayı, Melenchon liderliğindeki sol ittifak NUPES almıştı.

Fransa yeniden sandık başına gidiyor.

Geçtiğimiz hafta İlk tura aşırı solcu lider Mélenchon ve Cumhurbaşkanı Macron liderliğinde kurulan ittifaklar damga vurmuştu. Yüzde 12,5'in üzerinde oy alan adayların bir kez daha karşı karşıya geleceği ikinci turda, 48 milyondan fazla seçmen, Ulusal Meclis'te görev yapacak 577 milletvekilini belirleyecek.

Seçimin ilk turunda, popüler sol lider Jean Luc Melenchon'un liderliğindeki solda birlik hareketi NUPES, beklenenin üzerinde başarı göstererek, seçimlerde en çok oy alan parti olmuştu. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi LREM ise, NUPES'ün hemen gerisinde kalarak ikinci sıraya yerleşti. 

Emmanuel Macron'un liderliğindeki "Birlikte" ittifakından 417 aday, aşırı solcu Jean-Luc Mélenchon'un liderliğindeki "Sosyal ve Ekolojik Yeni Halk Birliği" ittifakından ise 380 aday yarışıyor. Aşırı sağcı Marine Le Pen'in, Ulusal Birlik Partisi ikinci tura 208 adayla gidiyor.

Çoğunluğu elde eden hükümeti kurar

Fransa yarı başkanlık sistemiyle yönetiliyor, Başbakanı ise Cumhurbaşkanı belirliyor. Cumhurbaşkanı'nın partisi salt çoğunluğu sağlayamazsa, Başbakan muhalefet partisinden seçiliyor.

Aralarında başbakan Elisabeth Borne'un da bulunduğu 15 kabine üyesi de bu turda yarışırken, Macron'un vaatlerini yerine getirebilmesi için Ulusal Meclis'te salt çoğunluğu elde etmesi gerekiyor.

"Sosyal ve Ekolojik Yeni Halk Birliği" ittifakı da salt çoğunluğu alarak, Mélenchon'un başbakan olarak atanmasını hedefliyor. Ancak Ipsos-Sopra'nın anketine göre hiç kimse tek başına 289 aday çıkaramayacak. Bu durumda koalisyon yoluna gidilecek.

Fransa’nın Bordeaux kentinde açık hava etkinliklerine yasak

 

Fransa'da enflasyon zirvede

 

Macron: Fransa ve Avrupa, savaş ekonomisi vaziyetine girdi

 

Fransa seçimlerinde sol ittifak sürprizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)