BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa Merkez Bankası büyümenin bu çeyrekte yavaşlayacağını kaydetti----

Fransa Merkez Bankası büyümenin bu çeyrekte yavaşlayacağını kaydetti

Fransa Merkez Bankası büyümenin bu çeyrekte yavaşlayacağını kaydetti
12 Kasım 2019 - 11:52 www.finansgundem.com

Fransa'da iç talep tarafından desteklen büyümenin Merkez Bankası'nın öngörüsüne göre, çeyrekte yavaşlayacağı belirtildi

Fransa Merkez Bankası tarafından Salı günü yapılan açıklamaya göre, Fransa’nın ekonomik büyümesi yıl sonunda küresel yavaşlamanın sanayiyi baskılamasıyla ile hafifçe soğuyacağını açıkladı.

Büyümenin yavaşlanması, Euro Bölgesi’nin en büyük ikinci ekonomisinin bloktaki diğer ülkelere de zarar veren ticaret ve imalattaki aşağı yönlü harekete karşı bağışıklığı olmadığını gösterdi.

Fransa iç talebin ekonomiye destek olması ile şu ana kadar negatif yönlü etkide bulunan faktörlere dayanıklılık göstermişti.

Fransa Merkez Bankası’nın aktivite göstergesine göre, Fransa’nın gayrısafi yurtiçi hasılası üçüncü çeyrekteki yüzde 0.3’ün üzerine yüzde 0.2 artacak.

Fransa, Perşembe günü açıklanacak verilere göre resesyona girme olasılığı bulunan Almanya ile kıyaslandığında hala iyi durumda bulunuyor.

Fransa Merkez Bankası’nın araştırması aynı zamanda sanayi sektörü yöneticilerinin imalatta bu ay yavaşlama beklediğini gösterdi.  Hizmetlerde ise Ekim ayında varolan durumun korunacağı öngörülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)