BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFransa Merkez Bankası Başkanı: ECB Eylül'de faiz artırmalı----

Fransa Merkez Bankası Başkanı: ECB Eylül'de faiz artırmalı

Fransa Merkez Bankası Başkanı: ECB Eylül'de faiz artırmalı
29 Ağustos 2022 - 07:56 www.finansgundem.com

Fransa Merkez Bankası Başkanı, ECB'nin Eylül'de önemli faiz artışına ihtiyacının olduğunu ifade etti.

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası'nın Eylül ayında önemli bir faiz artırımına daha ihtiyacı olduğunu ve yıl sonundan önce nötr seviyeye ulaşması gerektiğini ifade ettiç

Avrupa Merkez Bankası (ECB), şu anda çift haneli bölgeye yaklaşan enflasyonla mücadele etmek için Temmuz ayında faiz oranlarını 50 baz puan artırarak sıfıra yükseltti ve bu tür bir başka hamle artık finansal piyasalar tarafından tamamen fiyatlandırılıyor.

Bankanın Faiz oranlarını belirleyen Yönetim Konseyi'nde merkezci olarak kabul edilen Villeroy, ECB'nin % 1 ile %ç 2 arasında bir yerde olan nötr seviyeye ulaşana kadar oranların yükselmeye devam etmesi gerektiğini söyledi. Nötr oranda, merkez bankası büyümeyi ne teşvik eder ne de geri tutar.

ABD Merkez Bankası'nın Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu'nda konuşan Villeroy, "Eylül ayındaki önemli bir adımın ardından yıl sonundan önce orada olabiliriz" dedi.

Piyasalar Eylül ayında 50 baz puanlık bir Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Eylül ayında önemli bir faiz artırımına daha ihtiyacı olduğunu ve yıl sonundan önce "nötr" seviyeye ulaşması gerektiğini söyledi.

ECB, şu anda çift haneli bölgeye yaklaşan enflasyonla mücadele etmek için Temmuz ayında faiz oranlarını 50 baz puan artırarak sıfıra yükseltti ve bu tür bir başka hamle artık finansal piyasalar tarafından tamamen fiyatlandırılıyor.

Bankanın faiz oranlarını belirleyen Yönetim Konseyi'nde merkezci olarak kabul edilen Villeroy, ECB'nin %1 ile %2 arasında bir yerde olan nötr seviyeye ulaşana kadar oranların yükselmeye devam etmesi gerektiğini söyledi. Nötr oranda, merkez bankası büyümeyi ne teşvik eder ne de geri tutar.

ABD Merkez Bankası'nın Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu'nda konuşan Villeroy, "Eylül ayındaki önemli bir adımın ardından yıl sonundan önce orada olabiliriz" dedi.

Piyasalar Eylül ayında 50 baz puanlık bir artışı değerlendirirken, Hollanda merkez bankası başkanı Klaas Knot ve Avusturyalı Robert Holzmann da dahil olmak üzere bazı ECB politika yapıcıları 75 baz puanın da tartışmanın bir parçası olması gerektiğini söyledi.

Fransa Merkez Bankası büyüme tahminini düşürdü

 

Fransa Merkez Bankası büyümenin bu çeyrekte yavaşlayacağını kaydetti

 

Fransa Merkez Bankası Başkanı: Bitcoin spekülatif bir varlık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)