BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa Maliye Bakanı'ndan Libra uyarısı----

Fransa Maliye Bakanı'ndan Libra uyarısı

Fransa Maliye Bakanı'ndan Libra uyarısı
17 Temmuz 2019 - 16:53 www.finansgundem.com

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Facebook’un kripto para birimi Libra’nın “güçlü kurallar” olmadan kabul edilemeyeceği uyarısı yaptı.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Fransa'da toplanan Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada (G7) maliye bakanları toplantısı öncesi CNBC’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bunun öncelikle bir bağımsızlık meselesi olduğunu düşünüyorum. ABD, Fransa, Almanya, İtalya gibi bağımsız ülkelerin dolar ve euro gibi kendi bağımsız para birimleri var ve bu para birimleri oldukça sıkı ve güçlü kurallara bağlı. Diğer para birimleriyle aynı güce sahip fakat aynı kurallara, aynı sorumluluklara ve aynı zorunluluklara uymayan yeni bir para birimini kabul edemeyiz.

Bunun yanında ayrıca kara para aklama ve terör finansmanına yönelik endişeler de var. Aynı zorunluluklara uymayan yeni bir para birimini nasıl kabul edebiliriz ki?

Le Maire, bakanların gündemindeki öncelikli konulardan birinin Libra projesinin ortaya çıkardığı risklerin kontrol altına alınması olacağını söyledi.

İtalya'da yayınlanan Corriede della Sera gazetesine yaptığı açıklamada Le Maire, "G7 bu konuda oldukça uyanık, tetikte olacak. Libra, vergilendirme, yeşil finansman ve gelir adaleti ile birlikte öncelikli konular arasında yer olacak" dedi.

G7 maliye bakanları bugün ve yarın Fransa'nın Chantilly Satosu'nda bir araya geliyorlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)