BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa, İngiltere’nin ‘ortak devriye ’ önerisini reddetti----

Fransa, İngiltere’nin ‘ortak devriye ’ önerisini reddetti

Fransa, İngiltere’nin ‘ortak devriye ’ önerisini reddetti
03 Aralık 2021 - 09:31 www.finansgundem.com

Fransa Başbakanı Jean Castex, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a hitaben yazdığı mektupta, mevkidaşının göçmenlerin İngiltere Kanalı’na geçmesini önlemek için Fransız sahillerinde ‘ortak devriye düzenleme’ önerisini reddetti.

AFP’ye göre Castex, söz konusu mektupta, “İyi niyetle işbirliğini geliştirmek için İngiltere’nin tekliflerinin incelenmesini ve tartışılmasını her zaman kabul ettik. Bunlardan bazılarını kabul ettik, bazılarını reddettik. Örneğin İngiliz polisinin veya askerlerinin kıyılarımızda devriye gezmesini kabul edemeyiz. Bu bir egemenlik meselesi ve hükümetinizin başkalarının egemenliğine saygı duyma konusundaki hassasiyetini biliyorum” ifadelerini kullandı.

Boris Johnson, bu öneriyi 24 Kasım’da Manş Denizi’nden İngiltere’ye giden göçmen botunun Fransa’nın Calais kenti yakınlarında batması sonucu en az 27 kişinin hayatını kaybetmesinin ertesi günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesi sırasında dile getirdi.

Fransa Başbakanlığı’ndan bir kaynak AFP’ye yaptığı açıklamada, “Göçmenleri bize geri göndermek bir seçenek değil ve aynı zamanda meseleyi halletmenin ciddi veya sorumlu bir yolu da değil” dedi.

Castex söz konusu mektubunda, 700’den fazla güvenlik gücünün göçmen akışını önlemek için her gün Opal sahilinde devriye gezdiğine vurgu yaparak, “Bu operasyonların bir kısmı, aramızda imzalanan işbirliği anlaşmaları kapsamında hükümetinizin mali katkısıyla yürütülüyor. Ancak bu çabalar kalıcı bir çözüm sunmuyor” ifadelerine yer verdi.

Fransa Başbakanı, ayrıca İngiltere’yi, sığınmacıları kendi ülkelerine geri göndermek için daha etkili bir geri dönüş politikası benimsemeye ve İngiltere’ye gitme konusunda meşru nedenleri olanlar için yasal göç yolları açmaya çağırdı.

Fransa'dan İngiltere'ye misilleme tehdidi

 

Fransa'dan İngiltere'ye suçlama!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)