BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa ekonomisinde % 6 daralma öngörülüyor----

Fransa ekonomisinde % 6 daralma öngörülüyor

Fransa ekonomisinde % 6 daralma öngörülüyor
08 Nisan 2020 - 10:50 www.finansgundem.com

Fransa Merkez Bankası GSYH'nın Q1'de bir önceki çeyreğe göre %6 daraldığını öngördü

Fransa Merkez Bankası, korona virüs salgını nedeniyle ekonominin büyük ölçüde durması sonucu ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %6 daralma beklediğini açıkladı.
Söz konusu daralma, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana çeyreklik bazda en büyük daralma olacak ve Fransa'da geniş çaplı huzursuzluk, kitlesel öğrenci protestoları ve genel grevlerin yaşandığı 1968'in ikinci çeyreğinde görülen %5.3'lük daralma rekorunu aşacak.
Fransa'da 17 Mart'tan bu yana ülke çapında uygulanan tecrit önlemleri resmi olarak 15 Nisan'da sona erecek ancak hükümet, sürenin uzatılabileceği konusunda uyardı.
Salgının ekonomide yarattığı tahribatı analiz eden Fransa Merkez Bankası Mart ayındaki evde kalma önlemleri nedeniyle ekonomik faaliyetin yaklaşık üçte bir oranında azaldığını tespit etti.
Fransa Merkez Bankası, resmi istatistik kurumu INSEE ve bağımsız araştırma kuruluşlarının projeksiyonlarına paralel olarak, ülkenin tecrit altında geçirdiği her iki haftalık dönemde yıllık ekonomik faaliyetin 1.5 yüzde puan azalacağını öngördü.
Fransa Merkez Bankası'nın tespitleri 27 Mart-3 Nisan tarihleri arasında 8,500 şirkete gönderilen anketin sonuçlarına dayandırıldı.
Ankete verilen yanıtlar, sanayide kapasite kullanımının Şubat ayındaki %78 düzeyinden Mart ayında ortalama %56 ile tarihi dip seviyeye indiğini gösterdi.
Sektörel bazda en düşük kapasite kullanım oranı %41 ile otomotiv sanayinde görüldü.    

ABD ekonomisi kısa sürede normale dönecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)