BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinFransa Dışişleri Bakanıyım diyerek 8 milyon euro dolandırdılar----

Fransa Dışişleri Bakanıyım diyerek 8 milyon euro dolandırdılar

Fransa Dışişleri Bakanıyım diyerek 8 milyon euro dolandırdılar
30 Mart 2019 - 06:47 www.finansgundem.com

Fransa ve İsrail vatandaşı 3 kişi, Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian'ın taklidini yaparak iş adamlarını hedef aldı. Bir kişiden 8 milyon euro dolandıran şahıslar İsrail'de yakalandı

İsrail polisi, kendilerini Fransa Dışişleri Bakanı olarak tanıtarak bir iş adamını 8 milyon euro (yaklaşık 50 milyon TL) dolandırmakla suçlanan 3 kişiyi gözaltına aldı.

BBC Türkçe'deki habere göre Fransa ve İsrail vatandaşı oldukları bildirilen şüphelilerin, Jean-Yves Le Drian'ın Paris'teki ofisinin kopyasını yaptıkları, bu ofisten de Skype görüşmeleri yaptığı belirtilyor.

İddiaya göre şüpheliler, konuştukları kişiye paranın Fransa'nın gizli operasyonları için gerekli olduğunu, Suriye ve Mali'de rehin alınan Fransızları kurtarma karşılığında fidye olarak ödeneceğini söyledi.

3 şüpheli de suçlamaları reddediyor.

Yaşları 37 ile 47 arasında değişen üç şüphelinin, ulaştıkları iş adamı ve Fransız borsasına kayıtlı büyük şirketlerin patronlarına, para transferinin gizli kalması gerektiğini söylediği belirtiliyor.

Dolandırıcıların ulaştığı tek bir kişi, İsrail medyasına göre, istenen parayı elden nakit olarak verdi.

Yine İsrail medyasına göre, İsrail'deki bir ofiste Le Drian'ın ofisini taklit eden grup, aynı koltuğu, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un portresini ve bir Fransız bayrağını aynı şekilde kullandı.

Gruptan biri, Le Drian'ın kılığına girerek taklit edilen ofisten iş adamlarıyla Skype görüşmeleri yaptı.

'Bakanın kendisiymiş gibi davrandılar'

Fransız Le Parisien gazetesine konuşan bir kaynak, "Telefon ettiler, e-mail gönderdiler, bazen de Skype video görüşme yazılımını kullanarak bakanın kendisiymiş gibi davrandılar" dedi.

Fransız polisi, İsrail polisiyle birlikte yürüttüğü operasyonla şüphelilerin Tel Aviv'deki yerini tespit etti. Le Parisien'e göre şüpheliler yakalandıkları sırasında, 2 milyon euro ödemeyi kabul eden bir başka mağdurla görüşmek için bekliyordu.

Mağdur kadın tespit edildikten sonra kendisine ulaşıldı ve Tel Aviv'deki buluşma noktasına giderken polis kendisine eşlik etti.

26 Şubat'ta iş kadınını bekleyen dolandırıcılık şüphelilerinden ikisi olay yerinde yakalanırken biri, polisi karşısında gördüğünde kaçmayı başardı. Ancak kısa bir süre sonra yakalandı. Operasyonun ardından polis, şühlelilerle bağlantısı olduğu belirtilen Tel Aviv'deki bir yata da el koydu. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)