BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa Cumhurbaşkanı Macron, Suudi Arabistan'da----

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Suudi Arabistan'da

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Suudi Arabistan'da
04 Aralık 2021 - 14:43 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman tarafından karşılandı.

Fransa Cumhurbaşkanı, Cidde'deki Kral Abdulaziz Havalimanı'na gelişinde, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Danışmanı Prens Halid Al-Faysal, Mekke Valisi Prens Bedr bin Abdullah bin Ferhan ve Kültür Bakanı tarafından karşılandı.

Fransız Senatör Nathalie Goulet, Suudi Arabistan’ın terör finansmanı ile mücadelede önde gelen ülkelerden biri olduğunu, bu konuda Fransa’nın Riyad’dan öğrenebileceği çok şeyin olduğunu açıkladı. Goulet, genel olarak Avrupa ülkelerinde ve Fransa’da Suudi Arabistan’ın yanlış afişe edildiğini belirtti.

Goulet, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un bugün Cidde’ye yapacağı ziyaret öncesinde Suudi Arabistan merkezli Arab News tarafından hazırlanan Frankly Speaking programına röportaj verdi.

Goulet, Suudi Arabistan hakkında açıklamada bulundu:

Avrupa ve Fransa, Suudi Arabistan’ı terörü finanse etmekle suçluyor. Bu imajı ve ilgili asılsız haberleri değiştirmeliyiz. Örneğin, Suudi Arabistan’da terör gruplarının izini sürmekte çok başarılı olan Küresel Aşırılıkçı İdeolojiyle Mücadele Merkezi (Etidal) var. Suudi Arabistan, Merkez Bankası ve uluslararası standartlara uyum sağlamak için çalışan bankacılık sistemine sahip. Suudi Arabistan, terör finansmanı ile mücadelede tüm uluslararası kuruluşlara üye bir ülke. Teröristlerin parasını reddetmekle kalmayıp bu konuda fiili adımlar atıyor. Çünkü eylemler, kelimelerden daha fazla ses getirir.

Goulet, Fransa’nın terör finansmanı ile mücadele etmede performansını ise eleştirerek “Fransa, zekatın nakit olarak toplanmasından çok zarar görüyor” dedi. Paris’in, Suudi Arabistan’da yapılan zekat işlemlerinin banka havalesi yoluyla yapılması için çıkardığı kararlardan Fransa’nın öğrenebileceği şeyler olduğunu belirtti.

Macron: İngiltere bir sirk, başbakanları ise palyaço!

Suudi Arabistan Kralı Selman, Filistin halkına destek verdi

Prens Selman'dan İran'a dostluk eli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)