BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFotoğrafı iyice görmeden konuşmak istemem----

Fotoğrafı iyice görmeden konuşmak istemem

Fotoğrafı iyice görmeden konuşmak istemem
17 Eylül 2014 - 06:16 www.finansgundem.com

İstanbul'un yeni valisi Vasip Şahin: İstanbul’u elbette biliyorum. Ancak, göreve başlayıp, fotoğrafı iyice görmeden konuşmak istemem

Vahap Munyar, Hürriyet gazetesindeki köşesinde, dün gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Malatya Valiliği'nden İstanbul Valiliği'ne atanan Vasip Şahin'in atama sonrası görüşlerini ve Vali Şahin ile ilk buluşmalarını okuyucularıyla paylaştı. İşte o  yazı:

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun merkeze, Malatya Valisi Vasip Şahin’in de İstanbul Valiliği’ne atanmasını da içeren kararnameyi gece 02.00 dolayında sosyal medyada gördüm. Sosyal medyadaki paylaşımları okurken Vasip Şahin’le ilk buluşmamızı anımsadım.

Malatyalı işadamı Ömer Çokyaşar, 2012 Eylül’ünün ilk günlerinde aramıştı:

- Malatya’ya yeni atanan valimiz Sayın Vasip Şahin’le bir arkadaşımızın teknesinde buluşacağız. Kendisine, “Kentimize hoş geldiniz” diyeceğiz. Bu buluşmaya sizi de bekliyoruz.

O gün akşam saatlerinde bildirilen iskelede tekneye bindim. Teknenin İnanlar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan’a ait olduğunu öğrendim. Buluşmaya katılan isimler şöyleydi:
- Serdar İnan, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, Derviş Ali Çokyaşar, Oğuzbey A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Oğuz, TOKİ İstanbul Emlak Daire Başkanı Ali Seydi Karaoğlu, 360 Bosphours Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Aktürk ve Genel Müdürü Abdülkerim Çay.

Düzce Valiliği’nden Malatya’ya atanan Şahin, kentin yabancısı olmadığını belirtmişti:
- 1990-1992 döneminde Malatya’nın Pütürge ilçesinde kaymakamlık görevinde bulundum.

 1964 Bayburt doğumlu, 1985 İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu olan Şahin, Küre ve Mudurnu’da kaymakamlık, Muş ve Düzce’de vali yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, 2010’da Düzce’ye vali olarak dönmüştü.

Bugün yeni görevi nedeniyle aradım:
- Bana, “Bekliyor muydunuz” diye soranlar oldu. “Beklemiyordum” dedim. Hemen bazı internet siteleri bu sözümü, “Şaşırtan açıklama” diye yansıttılar. Aslında valilik makamı, memuriyetteki rutinleşmiş sürelerle bağlı değildir. Ben Malatya’da 2 yılı tamamladım, 3’üncü yıldan gün almaya başlamıştım. İstanbul Valiliği, daha farklı boyutları olan bir görev.

Fotoğrafı iyice görmeden konuşmak istemem

Böyle bir görev için, “Bekliyordum” demenin de doğru olmadığını kaydetti:
- Kaymakamlık, vali yardımcılığı ve valilik başta olmak üzere 30 yıla yakın devlet hizmetim var. 6 aylık valilik deneyiminden sonra İstanbul’da göreve atanan valiler de oldu. Bu, bakanlığımızın, hükümetin takdiridir.

- Göreve ne zaman başlayacaksınız?
- 5-10 gün sürer.

- İstanbul’la ilgili söyleyeceğiniz neler olabilir?
- Bugünden birşey söylemek doğru olmaz. İstanbul’u elbette biliyorum. Ancak, göreve başlayıp, fotoğrafı iyice görmeden konuşmak istemem.

2 yıllık görev döneminde izlediğim kadarıyla Vasip Şahin, ”Malatyalı’nın sevgisini kazanmış vali”ler arasında yerini aldı.

Apronda karşılamak yanlış anlaşılır

Şahin’le 7 Ağustos 2014 günü Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesindeki Malatya mitinginin olduğu gün havalimanındaki VIP salonunda karşılaştım. Eşiyle birlikte havalimanın yolunu tutmuş, ancak karşılama eibinde olmamaya özen göstermişti. İstanbul’dan giden bazı Malatyalı işadamları apronda karşılama ekibinde yer almak için yarışırken, Şahin salonda beklemeyi yeğlemişti:

- Seçim yasakları var. Benim aprona çıkıp karşılama yapmam yanlış anlaşılır.
Bakalım Şahin, İstanbul’da neler yapabilecek?
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)