BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFosil yakıtlara kaynak aktarımı durdurulacak----

Fosil yakıtlara kaynak aktarımı durdurulacak

Fosil yakıtlara kaynak aktarımı durdurulacak
11 Kasım 2019 - 11:22 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği maliye bakanları iklim krizinin temel nedenleri arasında gösterilen fosil yakıtlara karşı ilk kez bir bildiriyi imzaladı. Alınan ortak karar doğrultusunda Avrupa Yatırım Bankası fosil yakıt projelerine para aktarımını durduracak

Avrupa Birliği maliye bakanları, Brüksel'de düzenledikleri toplantının ardından yayınladıkları ortak açıklama ile Avrupa Yatırım Bankası'nı (EIB) petrol, doğal gaz, kömür gibi fosil yakıt projelerini fonlamayı durdurması için uyardılar.

The New York Times'ın haberinde, "Bu, Avrupa Birliği'nin iklim politikasında büyük bir değişiklik anlamına geliyor ve fosil yakıt projeleri için milyarlarca euro büyüklüğünde fonlamanın durabileceğini ifade ediyor" denildi.

FOSİL YAKITLARA KARŞI İLK İMZA

Böylece, daha önce yalnızca kömür üretimi-tüketimine karşı çıkan AB üyesi ülkelerin maliye bakanları ilk kez, iklim krizinin temel nedenleri arasında gösterilen fosil yakıtlara karşı bir bildiriyi imzalamış oldular.

6 YILDA 13.4 MİLYAR EURO

EIB geçen yıl fosil yakıtlar için yaklaşık 2.0 milyar euro (2.1 milyar dolar) fonlama sağladı ve 2013 yılından bu yana sağladığı fonlama 13.4 milyar euro düzeyine yükseldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)