BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFosil yakıt şirketlerine finansmanda risk artıyor----

Fosil yakıt şirketlerine finansmanda risk artıyor

Fosil yakıt şirketlerine finansmanda risk artıyor
04 Ekim 2022 - 11:02 www.finansgundem.com

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Finance Watch tarafından hazırlanan rapora göre, fosil yakıt şirketlerine istikrarlı şekilde finansman sağlanması dünya genelinde bankalar için giderek artan bir risk yaratıyor.

Finance Watch tarafından dün yayınlanan rapora göre, dünyanın en büyük 60 bankasının fosil yakıt varlıklarındaki toplam kredi riskleri 1,35 trilyon dolar civarında.

Fosil yakıt varlıklarındaki risklerin iklimle ilişkili potansiyel zararlar ile bir araya gelmeleri halinde bankaların mevcut sermayeleri ile kapatılamayacak kayıpların ortaya çıkacağını savunan Finance Watch, bankaların 157-210 milyar dolar arasında ek sermayeye ihtiyaç duyacaklarını öngördü. Bu sermaye miktarı, 60 büyük bankanın 2021 yılı net karlarının yüzde 60'ı civarına geliyor.

Bankacılık sektörünün fosil yakıt şirketlerine finansman sağlamaya 2022'nin ilm 9 ayında devam ettiklerini ve kredi vererek, tahvil alarak 397 milyar dolar finansman sağladıklanını anlatan Finance Watch, 9 ayda sağlanan finansmnanı geçen yılın yüzde 16 gerisinde olduğunu da vurguladı.

Moody’s: Deniz taşımacılığı sektörünü zor bir yıl bekliyor

 

Doğalgaz ödemeleri için Türkiye'den erteleme talebi

 

Küresel piyasalarda pozitif hava

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)