BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemForbes satışa çıkarıldı----

Forbes satışa çıkarıldı

Forbes satışa çıkarıldı
18 Kasım 2013 - 04:34 www.finansgundem.com

400 milyon dolar biçilen dergi için Deutsche Bank alıcılarla görüşüyor. Fortune dergisine göre, satış halinde en çok Elevation Partners kazanacak...

ABD’li finansal medya devi Forbes, 400 milyon dolara satışa çıktı. Deutsche Bank, potansiyel alıcılarla görüşmeleri yürütüyor. Forbes’un en büyük rakiplerinden ABD’li Fortune dergisi, satışın gerçekleşmesi durumunda Forbes ailesinin cebine fazla para girmeyeceğini yazdı.

Fortune’un haberine göre, 2006 yılında Elevation Partners adlı yatırım şirketi Forbes dergisini de yayınlayan aile şirketi Forbes Media’ya azınlık payla ortak oldu. Elevation Partners’ın yatırımcıları arasında ünlü rock müzik grubu U2’nun yıldızı Bono ve eski Apple yöneticilerinden Fred Anderson da bulunuyor.



İmtiyazlı hissesi var
2006 yılındaki ortaklıkla ilgili finansal ayrıntılar açıklanmasa da, Elevation’ın yaklaşık yüzde 45 pay için Forbes’a 264 milyon dolar yatırım yaptığı belirtiliyor. Sözleşme gereği imtiyazlı hisseye sahip olan Elevation, bir satış durumunda ilk ödeme yapılacak olan ortak. Ayrıca satıştan elde edilecek kazançtan da pay alacak. Fortune’a göre bu durumda Forbes 400 milyon dolara satılırsa, azınlık hissedar olan Elevation paranın çoğunu alacak. 1.9 milyar dolarlık Elevation fonu bugüne kadar Facebook, Yelp ve Palm’a yaptığı kazançlı yatırımlarla biliniyor.



3. nesil satışa çıkardı
ABD’nin eski başkan adaylarından Steve Forbes tarafından yönetilen Forbes Media bünyesinde Forbes dergisi ve Forbes.com var. Dergi, Forbes’un dedesi B.C. Forbes tarafından 1917’de kuruldu. Forbes CEO’su Mike Perlis geçen hafta çalışanlara gönderilen notla taliplerle görüşmeleri açıkladı.    
Forbes’un ortaklık durumuyla ilgili rakamları açıklayan Fortune da yeniden yapılanma hazırlığında. Time Warner grubu, bu yıl mart ayında ABD’nin en büyük dergi yayımcısı olan Time Inc’i gruptan ayırmayı planladığını açıklamıştı. Time Inc’in içinde Time, Fortune ve Money dergileri de var. (Milliyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)