BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFonları tükenen Trump, TV reklamların iptal etti----

Fonları tükenen Trump, TV reklamların iptal etti

Fonları tükenen Trump, TV reklamların iptal etti
13 Ekim 2020 - 11:49 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump korona virüsü atlattı ancak, seçim kampanyasının finansal sağlığı bozuldu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Başkanı Trump bugün seçim çalışmalarına geri dönecek ve korona virüs hastalığından sonraki sağlık durumuyla ilgili olduğu kadar, seçim kampanyasının finansal sağlığıyla ilgili de sorular gelecek. Beş gün önce hastaneden taburcu edilen Trump, destekçileriyle yaptığı bir telefon konuşmasında testinin “tamamen negatif” çıktığını açıkladı. ABD Başkanı’nın doktorları, artık virüsü bulaştırma riskinin olmadığını söyledi ancak testinin negatif çıkıp çıkmadığı hakkında bilgi vermedi.

Twitter’ın “yanlış yönlendirici ve potansiyel olarak zararlı bilgi içerdiği” gerekçesiyle işaretlediği bir tweet’te, Trump “Dün Beyaz Saray doktorlarından tam ve eksiksiz bir sinyal geldi. Bu (bağışıklığı) edinemeyeceğimi ve veremeyeceğimi söylüyor. Bilmek çok güzel!!!” dedi. Ulusal anketlerde iki haneli farklarla devam ederken, Trump’ın ekibi üç kuzey eyaletinde tüm reklamları iptal etti ve diğer dört çekişmeli bölgedeki harcamaları ciddi anlamda kıstı. Trump’ın kaynakları güneydoğu ve güneybatıdaki bazı önemli eyaletleri korumak için kullanılacak.

Bu durumun tam tersine Joe Biden, seçim haritasını genişletiyor ve daha önce erişimi dahilinde olmayan eyaletlerdeki yayın sürelerini uzatmak için büyük yatırımlar yapıyor. Bu eyaletlerden bazıları Teksas, Georgia, Ohio ve Iowa. Trump’ın şimdi dört yıl önceki zaferini yinelemek için 22 günü var. Dört yıl önce Trump’ın, kadınları cinsel olarak aşağılamaktan duyduğu keyfi anlattığı 2005 tarihli bir videosunun yayınlanmasıyla, uzmanlar yarışın dışında kalacağını düşünmüştü.

Cumartesi gecesi Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Trump’ın doktoru Sean Conley, başkanın izolasyondan çıkabileceğini ve seçim kampanyalarına devam edebileceğini söyledi. Bu açıklama Trump’a korona virüs tanısı konmasının ardından 10 gün geçtikten sonra, ve hastaneden taburcu olduktan beş gün sonra yapıldı.

Bundan saatler önce, maskesiz bir şekilde ortaya çıkan Trump, Beyaz Saray balkonundan, sosyal mesafe kurallarına uymayan yüzlerce destekçisine açıklama yaptı. Trump yanlış bilgiler vererek virüsün “ortadan kalkıyor olduğunu” söyledi ve demokrat rakibinin ajandasını “komünist” olarak tanımladı. 18 dakika konuşan Trump, son dönemdeki banttan yayınlanan videolarındakinden ve televizyon programlarında olduğundan daha güçlü görünüyordu.

Trump’ın Beyaz Saray balkonundan yapacağı konuşma için bazı teatral fikirlerinin olduğu bildirildi. Bunlardan bir tanesi destekçilerinin karşısına çıktığında zayıf düşmüş görünerek, daha sonra gömleğinin düğmelerini açarak içindeki Superman tişörtünü göstermekti.

Trump’ın Florida, Pennsylvania ve Iowa eyaletlerinde, önümüzdeki üç gece mitingler düzenlemesi bekleniyor. Iowa çekişmeli anket sonuçları olan üç eyaletten biri. Diğer ikisiyse Ohio ve New Hampshire. Trump bu eyaletlerdeki reklam harcamalarını iptal etti. Planlanan harcamalar 17 milyon doları buluyordu. Kampanyada aynı zamanda, Nevada, Minnesota, Wisconsin ve Michigan için ayrılan 11 milyon dolarlık reklam bütçesi de kesintiye uğradı. Florida, Georgia, North Carolina ve Arizona için yeniden yapılan düzenlemeyle 18 milyon dolar ayrıldı.

Geçtiğimiz hafta Biden’ın kampanyası ülke çapında televizyon ve radyo spotları için 36 milyon dolar harcayarak Trump’ın 18 milyonluk bütçesini ikiye katladı. 77 yaşındaki Biden ve demokratik gruplar şimdiye kadar televizyon reklamları için 177 milyon dolarlık rezervasyon yaptı. Trump’ın kampanyası ise son dönem için reklamlarına 92 milyon dolar ayırdı. Veriler Advertising Analytic ve Kantar/CMAG tarafından sağlandı.

Trump’ın kampanyası, Ohio, Iowa ve diğer çekişmeli eyaletlerden çekilmesini önemsemedi. Bir sözcünün yaptığı açıklamada “Başkan Trump ve kampanyası bu üç eyalette kazanacağı başarıdan emin. Joe Biden’ın aksine, kampanya reklamlarının kampanya yürütmenin tek yolu olmadığını biliyoruz” dendi.

Washington Post ve ABC News tarafından ortaklaşa yapılan yeni bir ulusal ankette, Biden 12 puan farkla Trump’ın önünde görünüyor. Trump’ın korona virüs pandemisi sürecindeki hamleleri, birçok seçmenin gözünde en önemli nokta oldu ve Trump seçmenlerin yalnızca %41’inin onayını alabildi.

ABD’nin bir numaralı virüs uzmanı Anthony Fauci, Trump’ın bir kampanya reklamının, kendisini başkanın pandemiye olan yanıtını destekliyor gösterdiğini söyledi. Fauci “kamu hizmetinde geçirdiğim neredeyse 50 yılda, hiçbir siyasi adayı desteklemedim” dedi. Reklamda Fauci’nin “başka birinin daha fazlasını yapabileceğini hayal edemiyorum” dediği görüldü. Fauci bu cümleyi, kamu sağlığı yetkilileri hakkında sarf ettiğini söyledi.

Aile şirketleri destek oluyor

Trump ailesinin sahip olduğu oteller ve tatil köyleri, geçtiğimiz dört yılda, başkanın ya da yakın çevresinin gücünden siyasi çıkar sağlamak isteyen insanlar ve kurumlar sayesinde milyonlarca dolar kazandı.

Donald Trump 2016 yılında “bataklığı kurutma” ve cepleri derin bazı çıkar grupları ve Washington’daki siyasi kurumlar arasındaki yakın ilişkileri bitirme vaadiyle iktidara geldi. Ancak bunun yerine, bir gazetede “kendine modern Amerikan siyasetinde rakibi olmayan bir başkanlık nüfuzu ticaret sistemi” oluşturduğu söylendi.

Yabancı üst rütbeliler, savunma grupları, zengin insanlar ve 200 şirketten fazlası Trump’ın sahip olduğu mekanlarda oldukça fazla para harcadı. Bu mekanların en önde geleni ise Trump’ın Washington ve Florida’daki otelleri oldu. Trump hafta sonlarını çoğunlukla buralarda geçiriyor.

Bu müşterilerin 60’ı, başkanlığının ilk iki yılında Trump’ın iş yerlerinde 12 milyon dolarlık gelir yarattı. Ve Trump ya da hükümeti tarafından neredeyse tüm çıkarları sağladılar.

Doktoru açıkladı: Trump'ın test sonucu negatif çıktı

 

Korona testi negatif çıkan Trump miting meydanına koştu

 

Trump'ın paylaşımına Twitter'dan 'aldatıcı bilgi' uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)