BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFonlar parayı borsaya aktardı, nakitleri azaldı----

Fonlar parayı borsaya aktardı, nakitleri azaldı

Fonlar parayı borsaya aktardı, nakitleri azaldı
16 Şubat 2021 - 16:09 www.finansgundem.com

Bank of America'nın fon yöneticileriyle yaptığı ankete göre küresel fon yöneticilerinin nakit seviyeleri 2013'teki piyasa çalkantısından beri en düşük seviyelere geriledi.

Borsaların rekor üstüne rekor kırması ve çok fazla alternatifinin kalmaması paranın hisse senetlerine akmasına neden oluyor. Bank of America’nın fon yöneticileriyle yaptığı Şubat ayı anketine göre yatırımcıların portföylerindeki nakit miktarı 2013 yılında Fed’in para politikasını sıkılaştırma sinyalini vermesiyle piyasalarda başlayan çalkantı döneminin hemen öncesinden beri en düşük seviyeye indi.
Anket aynı zamanda yatırımcıların büyük kesiminin ekonomik görünüme dair iyimser olduğuna da işaret etti.

EKONOMİDE TOPARLANMA BEKLENİYOR

Dünya hisse piyasaları merkez bankalarının destekleyici para politikası ve başlıca ülkelerin korona virüsünden zarar gören ekonomilerine ivme katmak için artırdığı harcamalardan destek bularak yükseliyor. Borsalar bu yıl art arda yeni rekorlar kırdı.

Toplam 645 milyar dolar varlığı yöneten 225 fon yöneticisinin katıldığı BofA anketine göre yatırımcıların yüzde 91’i ekonominin daha da güçleneceğini öngördü.

BofA’nın baş yatırım stratejisti Michael Hartnett bankanın müşterilerine gönderdiği notta, “Kötümser olmak için tek sebep.. kötümserlik gerektirecek hiçbir sebebin var olmaması” ifadesini kullandı.

BALON ENDİŞESİ YOK

Ankete göre fon yöneticilerinin portföyündeki nakit seviyesi yüzde 3.8 ile Mart 2013’ten beri en düşük seviyeye geriledi. Fed, küresel finansal kriz ile 2008 yılında başlattığı aşırı gevşek para politikasını kısmaya başlayacağının sinyalini Mart 2013’ten iki ay sonra vermiş, bu da piyasalarda çalkantıya sebep olmuştu.

Yatırımcılar 5-11 Şubat’ta yapılan ankete göre 2013’teki gibi bir olayın yaşanmasını portföyleri üzerindeki ikinci büyük risk olarak görüyorlar. Yatırımcıların en büyük endişe kaynağı ise corona virüsüne karşı başlayan küresel aşılamanın takviminde meydana gelebilecek değişiklikler.

Bu risklere ve piyasalar genelindeki yükselişe rağmen ankete katılanların sadece yüzde 13’ü varlık fiyatlarında balon oluştuğundan endişe duyuyor.

Katılımcıların yüzde 53’ü ABD hisse piyasasının yükseliş trendinin son aşamasında olduğunu, yüzde 27’si ise erken bir aşamasında olduğunu düşüyor.

Fonlar hisse ve emtia alıyor

 

TCMB piyasayı 59 milyar TL fonladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)