BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFon yöneticilerinden 7 yıl sonra ilk!----

Fon yöneticilerinden 7 yıl sonra ilk!

Fon yöneticilerinden 7 yıl sonra ilk!
15 Temmuz 2015 - 14:42 www.finansgundem.com

Fon yöneticilerinin portföylerindeki nakit payı Lehman`ın çöküşünden bu yana en yüksek seviyeye ulaştı

Bank of America Merrill Lynch'in aylık fon yöneticileri araştırmasına göre portföylerdeki nakit ağırlığı, Çin piyasalarında yaşanan çöküş ve Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden olası çıkışının dünya ekonomisi üzerindeki etkileri dolayısıyla fon yöneticilerinin daha çok risk alma konusunda tedirgin oldukları için Lehman Brothers'ın çöküşünden bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Fon yöneticilerinin portföylerindeki nakdin payı yüzde 5,5 olarak gerçekleşti ve Aralık 2008'den bu yana en yüksek seviyeye geldi. Bununla birlikte küresel hisse senetleri oranı da yüzde 38'den yüzde 42'ye yükseldi. Fakat birçok fon yöneticisi kısa vadeli risklerini hedge etti.

Yatırımcılara Fed'in faiz artışına ilişkin beklentileri de soruldu. Araştırmadan çıkan genel eğilim faiz artışının yılın dördüncü çeyreğinde ya da takip eden dönemde gerçekleşeceği yönünde. Haziran ayında gerçekleştirilen araştırmada fon yöneticileri üçüncü çeyrek ve sonrasında Faiz artışı bekliyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)