BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFon krizi sonrası bankalar denetlenecek----

Fon krizi sonrası bankalar denetlenecek

Fon krizi sonrası bankalar denetlenecek
14 Nisan 2021 - 13:39 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası küresel piyasalarda deprem etkisi yaratan Archegos Capital hedge fonunun iflası sonrası bankaların hedge fon risklerini araştırıyor

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Archegos Capital’in batması ile oluşan etki sonrası büyük bankalardaki hedge fon risklerine dair bilgi vermelerini istedi.

Kaynaklar, Deutsche Bank ve BNP Paribas gibi bankalardan da istenen bu bilgilerin, sektörde bu tür bir durumla karşı karşıya kalındığında uygulanan standart bir prosedür olduğunu söyleyerek,  ECB denetimine bağlı olan bankaların bu tür sorularla karşılaşmasının mümkün olduğunu belirtti.

Avrupa Merkez Bankası ve bankalara konuya ilişkin yorum yapmazken, Euro Bölgesi bankaları ise yaşanan bu sarsıntıyı hafif atlattı. Deutsche Bank elindeki Archegos pozisyonlarını fonun temerrüde düşmesinden kısa bir süre sonra bir hedge fona satarak bu depremden kıl payı kurtulmuştu.

JP Morgan analistleri, Archegos Capital ile ilişkili pozisyon kapatmaların bankaların 10 milyar dolar kadar zarar yazmalarına neden olabileceğini belirtti. İsviçreli Credit Suisse Archegos ile yaptığı işlemler nedeniyle ilk çeyrekte 4.7 milyar dolarlık zarar yazdığını açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel geçen hafta Der Spiegel’e verdiği mülakatta yaşanan olayın ‘sistemik riskler karşısında daha iyi düzenlemelere gereksinim olduğuna’ dair uyarı sinyali olduğunu söyledi.

Hedge fonlar borsalarda çöküş mü bekliyor?

Dev yatırım bankaları için bilanço günü

Halkbank davasında ne olur?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)