BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFlorida'da kasırga alarmı: Olağanüstü hal ilan etti----

Florida'da kasırga alarmı: Olağanüstü hal ilan etti

Florida'da kasırga alarmı: Olağanüstü hal ilan etti
08 Kasım 2022 - 04:21 www.finansgundem.com

ABD'nin Florida eyaletinde kasırga beklentisi üzerine önlem amaçlı bölgesel olağanüstü hal kararı verildi.

ABD'nin Florida eyaletinde yeniden kasırganın alarmı verildi. Bu kapsamda olası sel baskın ve yıkımları en aza indirgemek amacıyla bölgesel olarak olağanüstü hal kararı alındı.


Florida Valisi Ron DeSantis, Miami merkezli Ulusal Kasırga Merkezi'nin (NHC), Bahama Adaları'ndan yaklaşan Nicole fırtınasının 9 Kasım'da Florida eyaletine ulaşarak şiddetli bir kasırgaya dönüşme ihtimali üzerine açıklama yaptı. Eyaletin 34 ilçesinde olağanüstü hal ilan etti.

NHC tarafından yapılan açıklmada, ABD'de 8 Kasım'da gerçekleşecek ara seçimlerin hemen ardından ülke ana karasına ulaşacak muhtemel kasırganın, Miami'nin kuzeyinde ve Atlantik Okyanusu kıyısındaki Hallandale Plajı'ndan Daytona Plajı'nın kuzeyine ve iç kesimlerdeki Okeechobee Gölü'ne kadar etkili olması bekleniyor.

''Duyuruları dinleyin''

DeSantis açıklamada, "Bu fırtına şu anda çok daha güçlü olacak gibi görünmese de, tüm Floridalıları hazırlıklı olmaya ve yerel acil durum yönetim yetkililerinden gelen duyuruları dinlemeye çağırıyorum" sözlerini kullandı.

NHC internet sayfasında, fırtınanın şu an Bahama Adaları açıklarında etkili olduğu ve hızının azami 75 kilometreye kadar çıktığı, çarşambadan cuma gününe kadar Florida başta olmak üzere, Georgia ile Kuzey-Güney Carolina eyaletlerinde de etkili olacağı bilgilerini aktardı.

28 Eylül'deki kasırgada en az 125 ölü vardı

Florida daha önce, 28 Eylül'de, "kategori 4 " şiddetinde ulaşan Ian Kasırgası'nın yıkımına uğramış, 1935'ten bu yana yaşanan en şiddetli kasırga nedeniyle eyalette yerel kaynaklara göre en az 125 kişi hayatını kaybetmişti.

Kasırganın yarattığı oluşan enkazın bir kısmının hala giderilmediği eyalette 50 milyar dolara yakın ekonomik tahribat oluştu. 

Roslyn Kasırgası, Meksika'yı kategori 3'ten vurdu

 

Julia, kasırgaya dönüştü

 

Ian Kasırgası'nın maliyeti 100 milyar doları aşabilir

 

ABD'de Ian Kasırgası önlemleri tartışılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)