BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFlaş! Yunanistan yeni teklifini sundu----

Flaş! Yunanistan yeni teklifini sundu

Flaş! Yunanistan yeni teklifini sundu
09 Temmuz 2015 - 23:37 www.finansgundem.com

Yunanistan ile Avrupa Birliği arasındaki krizde flaş gelişme...

Yunanistan Euro Grubu'na ekonomik reform programını sundu.

Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem'in sözcüsü programı teslim aldıklarını açıkladı.

Yunan hükümetinin Avro Grubu'na sunduğu ekonomik reform programı Yunanistan Parlamentosu'nda bugün oylanacak.
      
Söz konusu reform programı sabah saatlerinde Başbakan Aleksis Çipras, Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis, Maliye Bakanı Efklidis Çakalotos ve Ekonomi Bakanı Yorgos Stathakis'in hazır bulunduğu toplantıda son şekli verilerek dün gece geç saatlerde Avro Grubu'na sunuldu.
      
Avro Grubu'na sunulmadan önce paket kabineye getirilerek bakanların görüşü alındı. Alınan bilgiye göre, kabine toplantısında Başbakan Çipras'ın bakanlara, kreditörlerle bir anlaşmaya varmak istediğini belirtti. Fakat kabine toplantısında Enerji Bakanı Panayotis Lafazanis reform paketine karşı çıkarak, bu paketin Yunanistan'ın var olan sorunlarını çözmeyeceğini dile getirdi.
      
Hükümetin yeni reform paketi 12 milyar avroluk tasarruf tedbirlerini içeriyor. Bu teklifte pazar günü yapılan referandumda Yunanlıların reddettiği teklife göre, 4 milyar avro daha fazla bir teklif sunulmuş oluyor. Paketin cumartesi günkü Avro Bölgesi maliye bakanlarının toplanmasından önce bu akşam Yunan Parlamentosu'nda oylanması bekleniyor.
      
Sunulan teklif Avro Grubunun cumartesi yapılacak toplantısında incelenecek. Avro Bölgesi'ne üye ülkelerden bazıları Yunanistan'ın "verilen ödevlerini" tam olarak yapmadığına inanıyor. Yunanistan'ın yeni paketi Avro Grubu tarafından ikna edici bulunmazsa derhal geri çevrilme ihtimali de var. Avro Grubu'nun kabul etmesi durumunda teklif, pazar günü Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde karara bağlanacak. Aynı zirvede, Yunanistan için yeni bir programa başlanıp başlanmayacağına veya Gretix kararı (Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkması) alınması halinde Avrupa'nın geri kalan ülkelerinde bu kararın etkisinin nasıl azaltılabileceğine karar verilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)