BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFKB Başkanı Cantekin'den iki şikayet----

FKB Başkanı Cantekin'den iki şikayet

FKB Başkanı Cantekin'den iki şikayet
16 Şubat 2017 - 12:00 www.finansgundem.com

Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Mehmet Cantekin, MASAK ve KOBİ'lere kullandırılan kredilere ilişkin serzenişte bulundu

Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Mehmet Cantekin son dönemde sektörün iki önemli sorunu olduğunu söyledi.

Finansal Kurumlar Birliği'nin 2016 sonuçlarının açıklandığı toplantıda Cantekin, son dönemlerde KOBİ'lere kullandırılacak krediler konusunda tebdirler olduğunu söyledi. Bu tedbirlerden biri de sorunlu kredilere ayrılacak karşılıkların vergi matrahından indirilmesi imkanı tanındığını söyleyen Cantekin, bankaların bu imkandan yararlandığını ama kendilerinin karşılık ayırmaya devam ettiğini belirtti. Vergi matrahından neden indiremedikleri konusunda düzenleyici otoriteden herhani bir açıklama olmadığını kaydeden Cantekin, MASAK'la ilgili de sorunlarının olduğunu sözlerine ekledi.

MASAK'ın finansal müşterileri tanıma zorunluluğu getirdiğini söyleyen Cantekin, bankaların adres tanıma sisteminden teyit yapabildiğini ancak kendilerinin bundan faydalanamadığını belirtti. Adres paylaşım sisteminden başkaları yararlanırken kendilerine niye böyle bir kolaylık sağlanmadığını bilmediklerini kaydetti.

SEKTÖRE YENİ İSİM BELİRLENECEK

Finansal Kurumlar Birliği Başkan Yardımcısı Çağatay Baydar, faktoring sektörünün kamuoyundaki yanlış algısından ötürü FKB bünyesinde bu sektöre yeni ad verilmesi için çalışma yapıldığını söyledi.

Baydar, şu anda algı çalışması yapıldığını belirterek bu çalışmanın sonuna göre yeni bir unvan bulacaklarını söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)