BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakFiyatlar zirveye çıktı----

Fiyatlar zirveye çıktı

Fiyatlar zirveye çıktı
18 Ağustos 2013 - 09:38 www.finansgundem.com

Çin'de konut fiyatlarındaki artış Temmuz ayı verilerinde de hız kesmedi.

Temmuz ayından Çin hemen hemen bütün bölgelerde konut fiyatları yükseldi. Hükümetin konut sektörü için bir sıkılaştırma uygulaması beklentisinin azalması fiyatları destekledi.
Ülkede bir önceki yılı göre geçtiğimiz ay 70 bölgeden 69’unda fiyatlar yükselirken, güneyde yer alan iş bölgesi Guangzhou’da yüzde 17 ile en yüksek artış yaşandı. Pekin ve Şanghay’da fiyatlar yüzde 14 arttı.
Ülkede sıkıntı yaratsa da hükümetin bu konuda henüz bir önlem almaması nedeniyle fiyatlarda artış hız kesmezken, yeni hükümetin farklı düşünceleri olduğu yönünde haberler geliyor. Piyasa uzmanları yeni hükümetin sıkılaştırmalar ile fazla ilgisi olmadığına dikkat çekiyorlar.
Hükümet Mart ayıdan Pekin’de ikinci konutlar için vergileri artırsa da bu uygulamanın yapıldığı tek bölge oldu. Yılın ilk aylarından Pekin’de var olan konutların satışında fiyatlar yüzde 15 yükselirken, Şanghay ve Guangzou’da aynı dönemde bu oran yüzde 11 seviyesindeydi.
Ülkedeki özel verilerde de konut fiyatlarındaki artış ortaya konulurken fiyatlar geçtiğimiz ay yüzde 7.9’luk artış gösterdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)