BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFiyat inse bile vergisi inmeyecek----

Fiyat inse bile vergisi inmeyecek

Fiyat inse bile vergisi inmeyecek
12 Mayıs 2013 - 09:08 www.finansgundem.com

Torba yasaya konulan madde aynen kabul edilirse, otomobilde ÖTV imalatçının satış fiyatından daha düşük olmayacak

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’nın gündeme getirdiği gayri resmi ithalatçıların lüks araçlarda gerçekleştirdiği vergi vurgununa tedbir geliyor. Maliye bir yandan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın verileriyle çapraz kontrole hazırlanırken, bir yandan da satış fiyatında indirim yapmış gibi gösterilerek gerçekleştirilen vergi kaçağını önlemek amacıyla yasal düzenlemeye gidiyor.
Araç fiyatında yapılacak indirim sonrası dikkate alınacak ÖTV tutarı, imalatçının satış fiyatından daha düşük olamayacak. Eğer araç ithal ediliyorsa KDV matrahından daha düşük bir ÖTV ödenmesi gündeme gelecek. Konuyla ilgili düzenleme, AK Parti milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığına sunulan alkollü içkilere ilişkin hükümler de içeren torba kanun teklifiyle gerçekleştirilecek. Yasada yapılacak değişiklikle araç fiyatında yüzde 10’a kadar yapılabilecek indirimler sonrası kalan tutar, malın imalatçısının satış bedelinden veya ithalatta hesaplanan katma değer vergisi matrahından düşük olamayacak.
Bilindiği gibi lüks araç satışında galeriler ile distribütörler arasında büyük uçurum bulunuyor. Örneğin distribütörde KDV dahil fiyatı 260 bin 544 Euro olan Range Rover Vogue, galeriler tarafından internet üzerinden 215 bin Euro’ya satılabiliyor. Maserati Quattroporte Sport GT S ise distribütörde 341 bin 500 Euro’ya satılırken, galerilerde 260 bin Euro’dan müşteri arıyor. Düzenleme hayata geçtikten sonra iki örnekten hareket edersek galerilerde indirim sonrası fiyat, Maserati’de KDV matrahı olan 289 bin 407; Range Rover’da ise 220 bin 800 Euro'nun altında olamayacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)