BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFitness sektörü yerli yatırımcılarını bekliyor----

Fitness sektörü yerli yatırımcılarını bekliyor

Fitness sektörü yerli yatırımcılarını bekliyor
13 Eylül 2019 - 13:22 www.finansgundem.com

2.5 milyon kişi spor için salonlara koştu, fitness sektörü coştu

Türkiye'de krize rağmen büyüme hızı düşmeyen sağlıklı yaşam ve fitness sektörünün büyüklüğü 4 milyar lirayı bulurken, 2.2 milyon kişinin kulüp sistemiyle çalışan spor salonlarına yöneldiği bildiriliyor.

Kaliteli yaşam, obeziteyle savaş, yeni tarz yaşam biçimi Türkiye'de 4 milyar liralık sektörü ortaya çıkardı. Fitnes pazarı kendi sektörü içinde En az 2.2 milyon kişinin üyesi olduğu 2 bine yakın spor salonunda Türkiye'nin Y kuşağı form tutmaya çalışıyor..

Türkiye'de her gün yarım milyona yakın insanın spor salonlarına gittiğini belirten Bee2Bee Kurucusu-Int'l Sports & Wellness Show Organizasyon Genel Koordinatörü Ayçe Karadağ, üyelik sistemiyle çalışan kayıtlı spor salonlarında 20'ye yakın spor aktivitesinin oldukça yaygın olduğunu söyledi. Avrupa'da sektörün 27 milyar euroluk büyüklüğe ulaştığına dikkat çeken Ayçe Karadağ, Türkiye'de genç kuşağın sağlıklı spor ve fitness için önümüzdeki yıl daha fazla çaba harcayacağını söyledi.

Büyük kentlerde hareketsiz yaşamın özellikle genç kuşağı sağlıklı yaşam için yeni tarz spor aktivitelerinin yoğunluk kazandığı salonlara yönlendirdiğini belirten Ayçe Karadağ, Türkiye'de son on yılda büyük gelişme kaydeden sektörün yeni yatırımlara ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.

SEKTÖRÜN BÜYÜKLÜĞÜ 4 MİLYAR LİRAYI GEÇTİ

İstanbul, İzmir. Bursa, Ankara ve Eskişehir gibi büyük şehirlerde yoğunlaşan Fitness salonlarına yapılan yatırımın büyüklüğü 4 milyar lirayı geçtiğini belirten Int'l Sports & Wellness Show Organizasyon Genel Koordinatörü Ayçe Karadağ şu bilgileri verdi;
"Böylesine büyük bir sektörün kullandığı malzemelerin neredeyse tamamı ithal. Birkaç küçük aksesuar ve toplar dışında salonlarda ve evlerde kullandığımız form aletleri, giyim kuşama dair ürünlerin büyük bölümü, vitamin kürleri, form yiyecekler ve içeceklerin sektördeki büyüklüğü yüzde 30'un üzerinde. Gym ve kondizyon ekipmanları ve bunların yan aksesuarları için son 4 yılda 50 milyon dolarlık ithalat yapıldı. Ayakkabısından fitness havlusuna kadar pek çok ürün Tayvan, Çin, Singapur, Avustralya ve Fransa'dan ithal ediliyor. Bu sektör, genç girişimciler için oldukça ideal ve geleceği son derece parlak."

INT'L Sports & Wellness Show

İstanbul'da 27 - 29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan INT'L Sports & Wellness Show ile, sektörün daha geniş kitlelere açılacağını söyleyen Ayçe Karadağ şunları söyledi: INT'L Sports & Wellness Show ile İstanbul'da müthiş bir tanıtım süreci başlıyor. Avrupa Spor Haftası çerçevesinde ilk kez fitness spor turizmi sürecini başlatıyoruz. Zumba, Les Mills, Kangoo Jumps, Jumping Fitness, Cross Fit, Spinning, Hip Hop Dance, Capoeira, Pole Dance, Kaykay, Bisiklet, Aqua Fitness, Pilates, Yoga, Meditasyon gibi onlarca spor temalı etkinliğe sahne olacak INT'L Sports & Wellness Show için dünyanın pek çok ülkesinden davetliler İstanbul'da olacak. Zumba'nın kurucusu Beto Perez ilk kez bu etkinlik kapsamında Türkiye'de olacak. Bölge ülkelerinden ve Avrupa'dan etkinliğe çok sayıda katılım için başvuru aldık. 20 bin kişi aynı anda spor yapacak. Spor, sağlıklı yaşam, eğitim ve eğlencenin 3 gün boyunca doğrudan gençlerle buluşacak."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)