BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'ten üç ülkenin bankalarına dair önemli detay----

Fitch'ten üç ülkenin bankalarına dair önemli detay

Fitch'ten üç ülkenin bankalarına dair önemli detay
19 Temmuz 2022 - 12:36 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, İspanya, İtalya ve Portekiz bankaları daha yüksek Euro Bölgesi faizlerinden yararlanmak için benzer şekilde konumlandıklarını bildirdi.

Güney Avrupa bankalarının zorlu jeopolitik ve makroekonomik ortama, iki yıl süren pandemiye rağmen varlık kalitelerinde kötüleşme ile karşı karşıya olduklarına dair hala kanıt görmediklerini belirten Fitch, bununla birlikte Güney Kıbrıs, Yunanistan, İtalya, İspanya ve Portekiz için sorunlu kredi oranı tahminlerini güncellediğini de vurguladı. 

Fitch, GSYH tahminlerinin aşağı yönlü revize edilmesinin, yüksek enflasyonun ve tedarik zinciri aksaklıklarının daha yüksek temerrüt oranlarına yol açabileceğini belirtirken, ancak daha fazla sorunlu kredinin elden çıkarılması ile bu durumun azaltılabileceğini ifade etti. 

İspanya'nın GSYH'sının 2023'ten önce pandemi öncesi seviyesine dönmesinin muhtemel olmadığını savunan Fitch, bununla birlikte İspanya'nın GSYH büyüme oranı için beklentilerin değer güney Avrupa ülkelerinin çoğundan daha yüksek olduğunu da belirtti. 

Fitch, Belarus'un temerrüde düştüğünü ilan etti

 

Fitch: Türkiye’nin yeni ekonomi politikası kredi riskini artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)