BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch'ten Türk bankaları için önemli değerlendirme----

Fitch'ten Türk bankaları için önemli değerlendirme

Fitch'ten Türk bankaları için önemli değerlendirme
10 Nisan 2015 - 19:20 www.finansgundem.com

Fitch Direktörü James Watson Türk bankalarının oldukça güçlü rezervleri olduğunu söyledi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Direktörü James Watson Türk bankalarının oldukça güçlü rezervleri olduğunu söyledi.

Bloomberg HT yayınına katılan Watson Türk bankalarının sermaye oranlarının oldukça güçlü olduğunu belirtirken, sermaye yeterlilik oranının yüzde 12'nin üzerinde olduğunu ifade etti.

Watson "Sermaye yeterlilik oranı konusunda herhangi bir sıkıntı görülmüyor. 1-2 yıl içinde bankaların varlıkları güçlenecek. Reel sektör firmalarının döviz açık pozisyonu hayli yüksek" dedi.

Türk bankalarının 150 milyar dolar kredi verdiklerini ve bunun büyük bir rakam olduğunu hatırlatan Watson "Reel sektörü döviz kredilerinin vadesi oldukça uzun. Yapısal sıkıntılar Türk ekonomisinde daha fazla çentik açmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Yüzde 2-3 düzeyindeki büyüme hızının bankalar için sorun yaratmayacağını kaydeden Watson'a göre, Türk bankalarının dış borcu nispeten bir zayıflık. Watson "Türkiye'nin dış borcu hayli fazla. Bankalar borcunu döndürmeyi sürdürebilecek" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)