BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'ten tehlike uyarısı! 2 trilyon dolar----

Fitch'ten tehlike uyarısı! 2 trilyon dolar

Fitch'ten tehlike uyarısı! 2 trilyon dolar
04 Temmuz 2018 - 11:51 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, artan ticaret gerilimin yol açacağı bu yeni önlemlerin, 2 trilyon dolarlık küresel ticareti tehlikeye sokacağını hesaplıyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ABD ile ticaret ortakları arasında artan gerilim konusunda dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Fitch, raporunda; ABD Başkanı Trump'ın ticaret gerilimi artırmaya devam ettirmesinin, tarafları yeni ticari önlemler almaya itebileceğine dikkat çekti. Fitch, artan ticaret gerilimin yol açacağı bu yeni önlemlerin, 2 trilyon dolarlık küresel ticareti tehlikeye sokacağını hesaplıyor.

Fitch'in Baş Ekonomisti Brian Coulton; ABD, Çin ve AB'nin attığı adımların küresel ekonomik görünüm beklentisini değiştirecek kadar sert olmadığını belirtiyor. Ancak Brian Coulton, ülkelerin daha fazla önlem alma yoluna başvurmasının ticaret savaşını ciddi bir biçimde körükleyeceğine dikkat çekiyor. 

Baş Ekonomist Coulton'a göre, Trump'ın 200 milyar dolarlık Çin menşeli ürüne gümrük vergisi getirme tehdidi, Çin'in de misilleme olarak 188 milyar dolarlık ABD menşeli mal ve hizmete ek tarifeyle sonuçlanabilir.

ABD'den gelen açıklamaların, daha sonra tadil edilmek üzere müzakere amaçlı yapılıp yapılmadığını zaman gösterecek. Ancak Coulton'a göre ticari önlemler için yapılan ayrıntılı hazırlıklar ve ortaya atılan gerekçelerle, ticaret ortaklarının hızlı ve güçlü misillemesi küresel ticarette risklerin artması anlamına geliyor.

Coulton, ABD'nin ithal otomobillere yüksek gümrük vergisi koymasının Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA) için varoluşsal bir tehdit olduğuna dikkat çekti. (Business HT)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)