BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFitch’ten o sektörlere korona uyarısı----

Fitch’ten o sektörlere korona uyarısı

Fitch’ten o sektörlere korona uyarısı
06 Mart 2020 - 13:26 www.finansgundem.com

Küresel ekonomiye ve tedarik zincirine büyük bir darbe vuran korona virüs nedeniyle kredi derecelendirme kuruluşu Fitch turizm ve emtia sektörlerini uyardı.

Korona virüs sebebiyle tedarik zincirleri ve turizm sektörü küresel çapta büyük bir yara aldı. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye’de korona virüs vakasına rastlanmamasına rağmen küresel baskıların Türk bankalarının varlık kalitelerinde etki edebileceği konusunda uyardı. Fitch virüsün turizm ve emtia sektöründe gelişmekte olan ülkelere sorun yaratabileceği konusuna da değindi.

Fitch’in açıklamasında, “Korona virüs nedeniyle seyahatlerin azalması turizmin Türk ekonomisi için önemi sebebiyle bazı Türk bankalarının varlık kaliteleri üzerinde baskı yaratabilir. Ancak Türk leasing ve factoring şirketlerinin turizm sektörlerinde doğrudan riskleri ılımlı ve geçmiş yıllarda birçok ekonomik şok testinde genel olarak ayakta kalmayı başardı.” İfadelerine yer verildi.

“Korona virüsün yayılması muhtemelen gelişmekte olan ülkelerde malî ve leasing firmalarının iş dünyası görünümlerini zayıflatabilir” ifadelerine yer veren kredi derecelendirme kuruluşu virüsün özellikle turizm ve emtia sektörlerinde sorun oluşturabileceği uyarısında bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)