BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch'ten faiz indirimi uyarısı!----

Fitch'ten faiz indirimi uyarısı!

Fitch'ten faiz indirimi uyarısı!
09 Aralık 2021 - 13:50 www.finansgundem.com

Fitch, "TCMB'nin daha fazla faiz indirmesi makroekonomik istikrar için risk yaratır" değerlendirmesini yaptı

Fitch Ratings, TCMB'nin daha fazla faiz indirmesi halinde makroekonomik istikrara yönelik risk oluşabileceği uyarısında bulundu. Türkiye'nin son dönemde bir dizi şok ile baş etmek zorunda kaldığını hatırlatan Fitch, yeni bir testin yakın olduğunu da vurguladı.

Fitch Ratings dün yayınladığı "Gelişmekte olan Avrupa Ülke Borç Rasyoları İstikrar Kazanacak" başlıklı raporunda Türkiye'ye ilişkin değerlendirmelere de yer verdi.

"Politika eksiklikleri Türkiye'nın dış kırılganlıklarını azdırıyor ve global finansal şartların sıkılaşmakta olduğu bir dönemde taze bir kriz riskini getiriyor" değerlendirmesini yapan Fitch, Türkiye'de enflasyonun 2022'de açık ara ile Gelişmekte olan Avrupa Bölgesi'nin en yükseği olmasının beklendiğini de vurguladı. Fitch, "Merkez Bankası'nın daha fazla faiz indirmesi veya konvansiyonel olmayan tedbirlere başvurması makroekonomik istikrara yönelik risk yaratır" tespitini yaptı.

Fitch raporunda, Türkiye'de 2023'de yapılacak seçimlerin ekonom politikası yapımının içine nasıl gireceği, siyasi ortamın nasıl olacağı yönündeki değerlendirmeleri takip edeceğini de vurguladı.

Raporda, "Dış kırılganlıklar ve yanlış politika adımları Türkiye'yi test edebilir" başlığı ile de değerlendirmede bulunan Fitch, "Dış finansman şartları genel olarak sabit, ancak bizim temel senaryomuz gelişmiş piyasa merkez banklarının kademeli şekilde para politikalarını sıkılaştırmalarının daha gergin durumdaki ülkeler üzerinde biraz baskı yaratabileceğini öngörüyor. Bu çerçevede, Türkiye, yüksek dış finansman ihtiyacının etkisi ile bölgedeki en kırılgan ülke olmaya devam ediyor. Politika belirsizliği bu kırılganlığı azdırıyor. Yüksek enflasyon karşısında Faiz indirimi, para politikası kredibilitesinin olmadığını vurguladı ve lirayı zayıflattı. Türkiye son yıllarda bir dizi şokla başa çıktı ve yeni bir test an meselesi" denildi.

Fitch, Türkiye için büyüme ve enflasyon tahminlerini revize etti

Barclays, Merkez Bankası'ndan 3 puan daha faiz indirimi bekliyor

Kavcıoğlu’ndan kritik faiz indirimi değerlendirmesi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Somuruculer09 Aralık 2021 15:46

    Hepsi ayni çete.bazi bankalarda aynisini soyluyor.tek amaclari faizle milleti somurmek..

  • Sömürü falan yok09 Aralık 2021 21:43

    Kimsenin kimseyi sömürdügü falan yok faiz asla sömürü aracı değildir faiz ekonominin kambiyonun ülkelerin ticaretinin alış verişin ekonomik piyasanın işlemesinin yediğinden içtiğine kadar gerekli olan işleyen olmasıda gereken ekonomik bilimsel bir varlık ve silahtır önemli olan onu kullanabilmektir yükselmesi gerekirse yükseltip kullanacaksın çete dış güçler cahil yobazlar gibi sömürü edebiyatı yapmanın en ufak faydası yoktur ülkeye zarar sefalet getirmekten başka asıl faizi reddetmek sömürüdür ideolojidir siyasi ticarettir