BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch’ten faiz artışı yorumu----

Fitch’ten faiz artışı yorumu

Fitch’ten faiz artışı yorumu
19 Mart 2021 - 16:26 www.finansgundem.com

Fitch: Türkiye'de faiz artırımı kararı ortodoks politika yaklaşımını güçlendirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'de faiz artırımı kararının ortodoks politika yaklaşımını güçlendirdiği belirtildi.

Kuruluşun değerlendirmesinde, "Hükümetin reform paketi düzelmekte olan fiyat istikrarı ile uyumlu ancak kredibilitenin yeniden inşası zaman alacak, yeniden inşa uygulama risklerine ve sıkı para politikasının devamına bağlı" ifadeleri yer aldı.

Fitch, Türkiye'de reform paketinin para politikasında şeffaflık ve tahmin edilebilirlik konusunda son dönemde sağlanan gelişmelerin tamamlayıcısı olabileceğini vurgulayıp, öte yandan mali disipline bağlılığın Türkiye'nin kredi notunun temel gücü olduğuna dikkat çekti.

Raporda, "Türkiye'de halen düşük tasarruf oranı gibi yapısal sorunların nasıl çözüleceğine dair detay yok" denirken, "Türkiye’de reform paketinin uygulamasına dair detaylar bu ay açıklanacak ancak son yıllarda yapısal reformlar konusunda ilerlemenin az olduğunu not ediyoruz. "2023 başkanlık seçimi de reformların uygulanması için politik alanı daraltacak" uyarısı yapıldı.

Kuruluş öte yandan TCMB'nin yılsonuna doğru azalan enflasyonun imkân tanıması ile para politikasında gevşetme adımı atmasını beklediğini belirtti. "Türkiye'nin yüksek dış finansman ihtiyacı değerlendirildiğinde döviz rezervleri düşük. Artan petrol fiyatları cari açıkta tahmin ettiğimiz gerilemenin daha az olmasına yol açabilir" ifadelerini kullandı.

Fitch, Türkiye'de yılın ikinci yarısında büyümenin sıkı para politikası, kredi koşulları ve daha tutucu mali politika ile yavaşlayabileceğinin de altını çizdi.

Ankara'nın cesur bankacısı

Risk primi ve dolar talebinin azalması bekleniyor

Faiz artışı enflasyona ilaç olur mu?

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VS19 Mart 2021 21:46

    1 hafta sonra faiz arttırımın etkisi kalmaz

  • ŞERAFETTİN19 Mart 2021 20:00

    Hiçbir anlamı yok kurumun açıklamasının merkez bankasının ve tl nin değeri olmadını biliyor Ortadoks politika falan hikaye yarın merkez bankası başkanının görevde kalmasının asla garantisi yok rezevler eksi oda biliyor enflasyonu eksi gösterdiklerini yalan söylediklerini şu açıklamaları bile oyun kendileri bile inanmıyor

  • Poli19 Mart 2021 19:13

    Eskiden protestan politika faizi vardı şimdi ortodoks politika faiz yöntemine geçildi 6 aya kalmaz katolik tipi politika faizi en sonunda seçimlerden önce müslüman politika faizine geçilir

  • Fuat19 Mart 2021 18:16

    Alın size faiz !!! Faiz diye tutturanlara algı yapan yerli işbirlikçiler sorun bakalım ne düşünüyorsun

  • şevki19 Mart 2021 17:27

    kredi olmadan büyüme olmaz

  • yorum19 Mart 2021 16:48

    fena tufaya getirdiler borsa dip yaptı faiz indirseydi gam yemezdim