BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch'ten çarpıcı Türkiye raporu----

Fitch'ten çarpıcı Türkiye raporu

Fitch'ten çarpıcı Türkiye raporu
16 Temmuz 2021 - 14:22 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından hazırlanan raporda gelişen piyasalarda pandemi sonrası dönem için hasarın sınırlı ancak mümkün olduğu belirtildi.

Kuruluşun değerlendirmesinde "Pandeminin en büyük gelişen ülkelerin büyüme potansiyeline uzun süreli etkiler yapması muhtemel ancak bu etkilerin genel olarak sınırlı kalması bekleniyor" yorumu yapıldı.

Raporda, pandemi sonrası dönemde en büyük GSYH kayıpları muhtemel ülkelerin Hindistan, Güney Afrika, Endonezya ve Meksika olduğu ifade edildi.

Değerlendirmede pandemi döneminde zayıflayan nüfus trendi dikkate alınarak Türkiye, Çin ve Güney Kore için tahminlerin de düşürüldüğü ifade edildi.

Türkiye'de çalışma çağındaki nüfus artış hızı yavaşladı

Raporun Türkiye bölümünde ülkede çalışma çağındaki nüfus artış hızının geçen yıl yavaşladığı belirtildi. Buna göre geçen yıl büyüme hızı %1,2 seviyesine gerilerken önceki 10 yılda ise bu rakam %1,8 seviyesinde bulunuyordu.

Değerlendirmede Türkiye, Meksika ve Polonya gibi ülkelerin zorlaşan ihracat ortamına karşın imalat tarafında güçlü kalmaya devam ettikleri de belirtildi.

Fitch, Türkiye ekonomisi için büyüme beklentilerini 2021 için %6,3, 2022 için %3,7, 2023 için %4,5, sonraki 3 yıl için ise %3,9 olarak sıraladı. Trend büyüme oranı ise %3,9 olarak belirtildi.

Erdoğan: Rize'de ciddi manada zararlar söz konusu

Avrupa Birliği'nin 'seyahat edilebilir ülkeler' listesi güncellendi

Rusya'da son bir aydır Kovid-19 ölümleri artıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)