BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch'ten bankalara deflasyon uyarısı!----

Fitch'ten bankalara deflasyon uyarısı!

Fitch'ten bankalara deflasyon uyarısı!
10 Ekim 2014 - 07:34 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, Euro Bölgesi'ndeki deflasyon ortamının bankalar üzerinde baskı oluşturacağı uyarısında bulundu

Fitch Ratings raporunda "Euro Bölgesi'ndeki deflasyon bankaların üzerinde ek baskı yaratacak, gelirlerini azaltacak, takipteki kredilerini artıracak ve teminat değerlerini zayıflatacaktır" denildi.

Fitch Ratings'in internet sitesinde yapılan açıklamada, "Euro Bölgesi'ndeki deflasyon, bankaların üzerinde ek baskı yaratacak, gelirlerini azaltacak, takipteki kredilerini artıracak ve teminat değerlerini zayıflatacaktır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Euro Bölgesi'nde Japonya modeli bir deflasyon oluşmasının, özellikle Euro Bölgesi'nin çevre ülkelerinde halihazırda zayıf olan bankacılık sistemlerini zayıflatabileceği uyarısında bulunuldu.

Fitch, deflasyonun olası etkilerine ilişkin olarak, "Senaryomuza göre, bu durumdan ilk olarak zaten zayıflamış bankacılık sistemi ve düşük enflasyona sahip çevre ülke bankaları etkilenecek. Deflasyon riski artıyor. Fakat Euro Bölgesi'nin tamamı için öngördüğümüz baz senaryoda, gayrisafi milli hasıla büyümesinin artmasını, üretim açığının azalmasını bekliyoruz" şeklindeki değerlendirmelere yer verdi.

Euro Bölgesi'ndeki deflasyon ortamının, bölgedeki ülkelerin bankalarına ilişkin finansal yeterlilik değerlendirmelerini de olumsuz etkileyebileceğini vurgulayan Fitch Ratings, her bir bankanın deflasyon ortamından ne derecede etkilenebileceğinin ise bankaların kredibilitesine göre değişebileceğini belirtti
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)