BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch’ten bankacılık sektörü için yeni uyarı!----

Fitch’ten bankacılık sektörü için yeni uyarı!

Fitch’ten bankacılık sektörü için yeni uyarı!
21 Nisan 2021 - 08:23 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel bankacılık sektörü faaliyet ortamı (OE) görünümünü ele aldığı rapor yayınladı.

Kuruluş tarafından hazırlanan raporda Meksika, Brezilya, Türkiye, Polonya ve bazı gelişen Avrupa ülkelerinde OE görünümlerinin negatif trendde olmaya devam ettiği kaydedildi.

"Anılan ülkelerin OE görünümleri 2021 ikinci yarısına bazı durumlarda ise 2022 yılına kadar istikrar kazanmayabilir" denildi.

Fitch, "Her ne kadar Türkiye seçili makro göstergelerde çok yüksek skorlara sahip olsa da Türk bankalarının faaliyet ortamı görünümü konusunda açık aşağı yönlü riskler var" yorumu yaptı. Bu risklerin pandemiden çok bankaların dış finansman ihtiyacı, kur volatilitesi, enflasyon ve para politikası bağlantılı olduğunu kaydetti.

Türkiye ekonomisinin 2021 yılı sonunda pandemi öncesi seviyelere toparlanmasının beklediğini de aktaran kredi derecelendirme kuruluşu, bankaların OE skorunun da 2021 ilk çeyrekte istikrar gösterdiğini belirtti.

Rapora göre, Türkiye'nin bankacılık sistemi göstergesi "b", OE toparlanma görünümü "daha yavaş" mali kapasite durumu ise "orta" seviyelerinde bulunuyor.

Binlerce bankacı işsiz kalacak

 

Rus bankacılık sektöründe tarihi satın alma

 

Fitch, ABD tahvilleri hakkındaki görüşlerini yeniledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)