BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch'den o bankalar için kritik yorum!----

Fitch'den o bankalar için kritik yorum!

Fitch'den o bankalar için kritik yorum!
19 Aralık 2016 - 14:05 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye'deki katılım bankalarının kredi notlarına ilişkin bir rapor yayınladı

Fitch Ratings bugün yayınladığı raporda Türk İslami katılım bankaları için orta vadeli büyüme görünümlerinin, son aylardaki zorlu faaliyet ortamında yaşanan cansız büyümeye rağmen makul olduğunu bildirdi.

Fitch, makul büyüme görünümünde hükümetin, İslami katılım bankaların toplam bankacılık sektörü içinde pazar payını 2025'e kadar 2016 9. aydaki yüzde 4,7'den yüzde 15'e çıkarme hedefinin etkili olduğunu vurguladı.

KOBİ'lere verilen yüksek krediler ve bilançolardaki döviz kredileri dikkate alındığında varlık kalitesi için aşağı yönlü risklerin devam ettiğini belirten Fitch, not verdiği İslami bankaların yabancı ana ortaklarının desteklerinde değişikliklere karşı hassas olduklarını da vurguladı.

Fitch, varlık kalitelerinde veya sermaye oranlarında keskin bir kötüleşmenin bankaların tek başlarına ayakta kalma profilleri için negatif olacağını ve Yaşayabilirlik notlarında bir indirime yol açabileceğini de ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)