BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'den Merkez Bankası'na tavsiye!----

Fitch'den Merkez Bankası'na tavsiye!

Fitch'den Merkez Bankası'na tavsiye!
25 Ocak 2016 - 15:40 www.finansgundem.com

Fitch Ratings kıdemli direktörü ve Türkiye analisti Paul Gamble, Merkez Bankası'na tavsiyede bulundu

Fitch Ratings kıdemli direktörü ve Türkiye analisti Paul Gamble Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) ilişkin raporunun detaylarını Bloomberg HT'yle paylaştı. 

Merkez Bankası'nın söylediğiyle yaptığı arasında bir farklılık olduğunu dile getiren Gamble, "TCMB daha önce söylediği şeyi yapmadı, merkez bankası her toplantıda bazı şeyleri değiştiriyor, bu da bizim endişemizi artıran bir durum" diye konuştu. 

Gamble Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın nisan ayındaki görev değişimine yaklaşılırken daha ihtiyatlı bir merkez bankası görüleceğini belirtti ve "genel olarak bakacak olursak yatırımcılar MB'nin politikasının ne olduğunu bilmiyor çünkü kompleks bir çerçeve var. Uluslararası piyasalarda volatilite var, şeffaflığın artması önemli" diye konuştu. Gamble "Bundan sonraki aşamada TCMB için iletişimini netleştirmek önemli olacak" dedi. 

Enflasyon %10'a yaklaşır 

Enflasyon beklentilerini değerlendiren Gamble, enflasyonda hedefe ulaşılacağını düşünmediğini belirtti. Gamble "Rusya gerginliği sorun yaratabilir, asgari ücret arttı..Biz enflasyonun %8-9 hatta %10'a yaklaşacağını düşünüyoruz, bu da hedefin oldukça üzerinde" şeklinde konuştu. 

Fitch, geçtiğimiz hafta yayımladığı raporda Merkez Bankası'nın sadeleşme yol haritasını ertelemesinin "politika tutarlılığında uzun zamandır devam eden zayıflıkları" ortaya koyduğunu bildirmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)