BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch'den Garanti'ye iyi haber----

Fitch'den Garanti'ye iyi haber

Fitch'den Garanti'ye iyi haber
02 Aralık 2014 - 06:25 www.finansgundem.com

Fitch Garanti'nin notunu pozitif izlemeye aldı, Türk bankalarının destek notunu revize etti

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Garanti Bankası'nın ve yerel iştiraklerinin notunu pozitif izlemeye aldığını açıkladı. Bu karar bankanın hakim ortağı BBVA'nın (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A.) 19 Kasım 2014'te Garanti Bankası'ndaki payını yüzde 25'ten yüzde 39.9'a çıkaracağını açıklamasının ardından alındı.
 
Fitch, aynı zamanda tümü özel banka olan Garanti Bankası, İş Bankası ve Akbank'ın destek notu tabanını aşağı yönlü  revize ederek BB+ seviyesinden BB- seviyesine düşürdü. Bu revize kararında ise Türkiye'de devletin bankalara yabancı para cinsinden destek sağlayabilme kapasitesine yönelik olarak yapılan yeniden değerlendirmenin etkili olduğu ifade edildi.
 
Finansbank'ın destek notu tabanı BB- olarak onaylanırken, İş Bankası, Akbank ve Finansbank'ın tüm diğer notlarının, 'BBB-'seviyesindeki uzun vadeli IDR notları da dahil olmak üzere bu reyting kararından etkilenmediği ifade edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)