BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch'den bir Türk bankasına not!----

Fitch'den bir Türk bankasına not!

Fitch'den bir Türk bankasına not!
09 Aralık 2014 - 09:22 www.finansgundem.com

Fitch, Türkiye Finans’ın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını ‘durağan’ görünüm ile ‘BBB’ olarak teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye Finans’ın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını ‘durağan’ görünüm ile ‘BBB’ olarak teyit etti.

Raporda, Banka’nın yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notu ‘durağan’ ve ‘BBB+’, uzun vadeli ulusal kredi notu ise ‘durağan’ görünüm ile AAA (tur) olarak belirtildi.

Fitch’in değerlendirmelerinde, sırasıyla Türkiye Finans’ın en büyük hissedarı olan National Commercial Bank (NBC)’ın güçlü desteğinin etkili olduğu belirtildi. Raporda, bankanın ana hissedarının Türkiye’ye stratejik önem atfettiğine dikkat çekildi.

Fitch raporunda ayrıca Banka’nın uzun vadeli ulusal kredi notu ‘durağan’ görünüm ile AAA (tur) olarak yer alırken; destek notu 2, finansal kapasite notu da ‘bb-‘ olarak bildirildi. Banka’nın kısa vadeli kredi notları ise yabancı para cinsinden F3, yerel para cinsinden F2 olarak belirlendi. Ayrıca Türkiye Finans’ın varlık kiralama şirketi olan TF Varlık Kiralama AŞ’nin öncelikli teminatsız sukuk ihracı kredi notunu ‘BBB’ olarak teyit etti.

Raporda, Türkiye Finans’ın 2009’dan 2014’ün ilk yarısına kadar %24 olan kredi büyümesinin sektördeki %20 olan büyümenin üzerinde olduğu vurgulandı.

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Derya Gürerk, Fitch raporu ile ilgili olarak düşüncelerini, “Fitch’in Türkiye Finans’ın BBB olan kredi notunu teyit etmesini olumlu değerlendiriyoruz. Raporda özellikle en büyük hissedarımızın gücüne, Türkiye’yi stratejik bir pazar olarak konumlamasına ve Türkiye Finans’a sunduğu desteğe dikkat çekilmesi de bizim açımızdan önemlidir” sözleri ile dile getirdi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)