BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch'den bankalara risk uyarısı----

Fitch'den bankalara risk uyarısı

Fitch'den bankalara risk uyarısı
31 Ekim 2014 - 13:15 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, "Yeni Basel piyasa risk kuralları, işlem likiditesini azaltabilir" açıklamasında bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yeni Basel piyasa risk kurallarının, işlem likiditesini azaltabileceğini bildirdi.

Fitch Ratings’in resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Basel risk kuralına ilişkin yeni uygulamaların, bankaların mevduatlarının azalması halinde işlem likiditesini de azaltabileceği belirtilirken, “Avrupa’daki büyük bankalar, 2011 yılında daha sıkı piyasa riski sermaye zorunlulukları getirilmeye başladığından beri portföylerini azaltıyorlar" ifadeleri kullanıldı.

Fitch açıklamasında, küresel ölçekte önemli olan Avrupa’nın önde gelen 16 bankasının 2011 yılından itibaren işlem risklerini dikkate değer şekilde azalttığı vurgulanırken, söz konusu bankaların piyasa risk sermayesini 2012’de yüzde 24, 2013 yılında ise yüzde 12 azalttığı belirtildi.

Finans piyasasındaki bazı eylemlerin zaman içerisinde “gölge bankacılık” sistemi içerisine kaymaya başladığı uyarısında bulunan Fitch, bu durumun denetleyici kuruluşlar için yeni zorlukları ortaya çıkardığına dikkati çekti.

Fitch açıklamasında, "Azalan likidite olası bir stres senaryosundaki fiyat volatilitesini körükleyebilir" uyarısında bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)