BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch: Yasak Rus bankalarını zayıflatır----

Fitch: Yasak Rus bankalarını zayıflatır

Fitch: Yasak Rus bankalarını zayıflatır
31 Ocak 2022 - 10:18 www.finansgundem.com

Çin’den sonra Rusya’nın kripto paralar yasak getirme kararını değerlendiren kredi derecelendirme şirketi analistleri şu yorumda bulundu

Fitch, Rusya’nın kripto yasağı hakkında araştırma makalesi yayımladı

Rusya'nın bireysel kripto para işlemleri hacmi, şu anda yılda yaklaşık 5 milyar dolar.Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, cuma günü Rusya'nın kripto para yasağı hakkında bir araştırma makalesi yayımladı. Rapor, Rusya Merkez Bankası'nın (CBR) önerilen yasağın kendi finansal sistemlerinin risklere maruz kalmasını engelleyeceği yönündeki pozisyonuyla aynı fikirde olsa da, böyle bir önerinin "üretkenliği artırabilecek teknolojilerin yayılmasını engelleyebileceği" konusunda da uyardı.

Fitch ayrıca şu uyarılarda bulundu:

"Bunun, örneğin tokenizasyon yoluyla ödemelerin veya varlık likiditesinin hızını ve güvenliğini artıran kripto odaklı yenilikleri yavaşlattığını varsayalım. Bu durumda, zaman içinde Rus bankacılık sektörünün operasyonel ortamının bu yönünü emsallerine göre zayıflatabilir."

Ayrıca Fitch, Rusya'da merkez bankası dijital para biriminin (CDBC) benimsenmesi hakkında şu yorumda bulundu, "mali akışları izleme ve yönetme kapasitesini artırmalı aksi taktirde kripto para birimi işlemlerinin büyümesiyle sistem aşınabilir”. Rapor ayrıca, merkez bankası raporunun sert kripto para birimi kısıtlamaları önermesinin birincil amacının piyasaya sürülecek olan CBDC'ye karşı rekabeti azaltmak olabileceğini de açıkladı.

Tıpkı Hindistan gibi, Rusya'nın kripto düzenleyici ortamı son zamanlarda karmaşıktı. Kanun yapıcılar sık sık dijital paraları tamamen yasaklamak ile sabit bir düzenleyici çerçeve çağrısı yapmak arasında gidip geliyorlardı. Ayrıca, cuma günü yerel haber kuruluşu rbc.ru tarafından bildirildiği üzere, eski Rusya cumhurbaşkanı Dmitry Medvedev bile kripto yasağı önerisi hakkında şu yorumlarda bulundu:

"Dürüstçe söyleyeceğim, bir şeyi yasaklamaya çalıştıklarında, çoğu zaman amaçlananın tam tersi sonuçlara yol açar. Ama Merkez Bankası'nın bu pozisyonunun elbette herkesin bildiği gibi kendine has nedenleri var.”

Fitch, ECB'nin Fed'i takip etmeyeceğini savundu

 

Fitch Ratings'ten Türkiye değerlendirmesi

 

Fitch: Gelişmekte olan piyasaların kredi notu görünümleri toparlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)