BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch Türkiye'nin notunu teyit etti----

Fitch Türkiye'nin notunu teyit etti

Fitch Türkiye'nin notunu teyit etti
20 Mart 2015 - 23:13 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notuyla ilgili beklenen açıklamayı yaptı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notu BBB- ve durağan olan görünümünü teyit etti. Fitch'ten yapılan açıklamada, düşük petrol fiyatlarının enflasyon ve cari açık taraflarında iyileşme sağladığına değinildi. Fitch'in açıklamasında Rusya, Ortadoğu ve Ukrayna'ya yapılan ihracatın sert şekilde düştüğüde ifade edildi.

Açıklamada, kamu maliyesinin sağlam olmayı sürdürdüğü ve Haziran'daki seçim öncesi herhangi bir sıkıntı olacağına ilişkin işaret görülmediği belirtildi. Fitch'in gerekçeli kararında, bankacılık sisteminin Bank Asya'daki gelişmelerden etkilenmeden iyi bir durumda olduğu ifade edildi.

Fitch'in değerlendirmesinde, ekonomi politikasına dair gerginliğin kamuoyuna yansıdığı ve bu durumun yatırımcıları rahatsız ederek, döviz kuru üzerinde aşağı yönlü baskıya yol açtığı tespiti yer aldı.

Fitch en son 3 Ekim 2014'te Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü teyit etmişti. Fitch Kasım 2012'de Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)