BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch Türkiye'nin not görünümünü neden yükselttiğini açıkladı----

Fitch Türkiye'nin not görünümünü neden yükselttiğini açıkladı

Fitch Türkiye'nin not görünümünü neden yükselttiğini açıkladı
04 Kasım 2019 - 12:09 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Yöneticisi Douglas Winslow Bloomberg HT'ye açıklamalarda bulundu, Winslow not görünümünü 'ekonomideki dengelenme' nedeniyle yükselttiklerini bildirdi

Türkiye'nin not görünümünü yukarı yönlü revize etme gerekçelerini sıralayan Winslow "Bu karar, ekonomideki yeniden dengelenmeyi yansıtıyor. Ekonomik ilerleme devam ediyor, cari denge fazla verdi, aynı zamanda enflasyon geriledi, TL faiz indirimlerine rağmen değerlendi. Döviz rezervleri arttı. Elverişli küresel finansal koşullar ve ABD'nin yaptırımları kaldırması da etkili oldu" diye konuştu.

Türkiye'nin dış finansman ihtiyacının önemli bir hassasiyet olduğunu söyleyen Winslow "Gelecek sene dış finansman ihtiyacının 170 milyar dolar olmasını bekliyoruz...Ancak yapısal önlemlerin dış bağımlılığı azaltacağını düşünüyoruz. Mesela emeklilik reformu tasarruf oranların artırabilir. Ama biz hükümetin reformları uygulama konusunda ihtiyatlı olmaya devam ediyoruz." yorumunu yaptı.

Ekonomide bazı zayıf ve güçlü taraflar olduğunu belirten Winslow kamu borcu ve hanehalkı borcunun ekonominin güçlü yanları olduğunu, dış finansman bağımlılığı, yüksek enflasyon, zayıf para politikası ve jeopolitik risklerin de zayıf tarafları oluşturduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın çok hızlı ve erken faiz indirimleri yapmasının makro ekonomik dengesizlikler oluşturabileceğini ifade eden Winslow 2020 yılı sonunda politika faizinin % 13, 2021'de de % 12  olmasını beklediklerini söyledi.

Fitch Cuma günü Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak teyit etmiş, not görünümünü ise "negatif"ten "durağan"a yükseltmişti. Ekonominin dengelenme konusunda ilerleme sağladığı, Temmuz ayından beri aşağı yönlü risklerde bir rahatlama olduğu belirtilmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin04 Kasım 2019 12:26

    Abd ni yaptırımları kaldırması, not görünümünde etkili oldu, sözü gerçeği yansıtmıyor. Abd den ne geleceği belli olmaz. S 400 inatlaşması bize pahalıya patlayacak. Yunanistana ağırlık veriyor, bizi dışladı. Suriyeye yeniden dönüyorDoğu Akdenizde karşımızdaki gruba ( israil,mısır,yunanistan,kıbrıs rum tarafı)destek veriyor. Bizi izole etme peşinde. Abd kalleştir, gasıptır,güvenilmez