BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch: Türk bankalarının likidite desteği güçlü----

Fitch: Türk bankalarının likidite desteği güçlü

Fitch: Türk bankalarının likidite desteği güçlü
07 Nisan 2020 - 14:44 www.finansgundem.com

Fitch, korona virüs salgınının Türk bankaları için dış borç refinansman riskinin arttığı uyarısında bulunurken, 2018'den bu yana likidite tamponlarının da güçlendiğini belirtti.

Fitch Ratings, korona virüs salgınının global piyasalarda risk  algılamalarının artırdığı ortamda Türk bankalarının refinansman  risklerinin vadesi gelen büyük miktardaki döviz cinsinden borçları  nedeniyle arttığı uyarısında bulundu.
Global bir risken kazınma senaryosunun Türk bankalarının dış borç stoklarında düşüşe ve bankaların döviz likiditelerinin test  edilmesine yol açacağını belirten Fitch, şirketlerin ve hanehalklarının nakit sıkışıklıklarının tetikleyeceği döviz mevduat çıkışları ve zayıf güvenin de likiditede gerilime neden olabileceğini vurguladı.
Ancak Fitch, Türk bankalarının aşağı harekete 2018 ortasından bu yana likidite tamponlarını ılımlı şekilde güçlendirerek girdiklerini de belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bbb2407 Nisan 2020 15:39

    Bunlar devamlı böyle analiz açıklarlar, çünkü Bankalar yurtdışından refinansman yapacakları zaman tefeci faizi ile borç vermek isterler.Döviz bazında %7 ve üstü gibi bu amaca hizmet eden bir açıklama bence.