BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch: Türk bankalarının faiz nakit akışı varlık kalitesi baskısını gösteriyor----

Fitch: Türk bankalarının faiz nakit akışı varlık kalitesi baskısını gösteriyor

Fitch: Türk bankalarının faiz nakit akışı varlık kalitesi baskısını gösteriyor
06 Ocak 2020 - 15:42 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, Türk bankalarının 2019 9 aydaki faiz gelirlerinin birikmiş, tahakkuk etmiş faizlerinden yüzde 10 civarında daha düşük olduğuna işaret ederek, bunun varlık kalitesi baskısının bir işareti olduğunu ifade etti.

"Faiz rakamları 2018 ve 2019 ilk 3 ayda iyileşme gösterse de, varlık kalitesi baskısınının Türk bankalarının 2020 yılı performansları üzerinde etkili olmaya devam etmesini bekliyoruz" değerlendirmesini yapan Fitch, tahakkuk etmiş faize göre faiz nakit akışının geride kalmasının sorunlu kredi olarak sınıflanmış kredilerde aksamış veya ertelenmiş ödemelerin sonucu olduğunu vurguladı. 

"Faiz nakit akışının tahakkuk etmiş faize oranında düşüş sorunlu kredi oranında bir artışın aynası" tanımını yapan Fitch, bununla birlikte kredilerin faiz ödemelerinde gecikmelere göre hemen yeniden sınıflanamadığını, Faiz raysonun kredi nosyonunun haifi şekilde önünde hareket etme eğiliminde olduğunu da belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)