BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch, Türk bankalarının döviz likiditesine dikkat çekti----

Fitch, Türk bankalarının döviz likiditesine dikkat çekti

Fitch, Türk bankalarının döviz likiditesine dikkat çekti
07 Aralık 2020 - 15:42 www.finansgundem.com

Fitch, "Bankaların döviz likiditeye ulaşmaları merkez bankasına yüksek oranda bağımlı hale geldi" değerlendirmesini yaptı

Fitch, Türkiye bankalarına yönelik 3. Çeyrek Veri İzleme bültenini yayınladı.

Kuruluşun değerlendirmesinde Türk bankalarında sorunlu kredi oranının 9. ay sonunda %4,1'e indiğine dikkat çekilirler, bankalarda kredi büyüme hızının 3. çeyrekte yükselen faiz oranları ve Aktif Rasyosu düzenlemesinin mecburuyetinin kalkması ile gevşediği kaydedildi.

Raporda, "Aktif rasyosunun yıl sonunda kalkacağı açıklandı, adım bankacılık sektöründe normalleşme yönünde sinyal olarak algılandı" denilirken, bankaların değer kaybı öncesi karlılıklarının güçlü olduğu ve çekirdek sermaye oranlarının birçok bankada yeterli görüldüğü kaydedildi.

Fitch, bununla birlikte, "Bankaların sermaye oranları bağlantılı riskler yüksek" yorumu yaparken, "Volatil piyasa koşulları değerlendirildiğinde refinansman riskleri yüksek ancak bankalar pandemi döneminde dış finansmana makul oranda erişimi sürdürdüler. Bankaların döviz likiditeye ulaşmaları merkez bankasına yüksek oranda bağımlı hale geldi" tespitlerinde bulundu.

Raporda, Türk bankalarının döviz likiditelerinin kısa vadeli piyasaya hassas dış finansman ihtiyaçlarını kapatmak için yeterli olduğu da vurgulandı.

BofA Türk bankalarını hedef gösterdi

Aralık 2020 Merkez Bankası toplantısı ne zaman?

Hazine, iki ihalede 3.76 milyar TL borçlandı

TCMB piyasayı 41 milyar TL fonladı

Eski Başkan: 35 yıl TCMB'den çalıştım, eksi rezerv görmedim

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)