BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch: Sorunlu kredilerde artış 2021 ilk çeyreğe ertelenecek----

Fitch: Sorunlu kredilerde artış 2021 ilk çeyreğe ertelenecek

Fitch: Sorunlu kredilerde artış 2021 ilk çeyreğe ertelenecek
09 Eylül 2020 - 11:33 www.finansgundem.com

Fitch, Türk bankalarının varlık kalitelerinin korona virüs salgınının etkisi ile zayıflayacağını, ancak bu zayıflamanın 2020'de bankaların rapor ettikleri varlık kalitesi ölçümlerinden çok bankaların gelir tablolarında daha görünür olacağını savundu

Varlık kalitesinin, döviz likiditesiyle birlikte Türk bankaları için kredi notu açısından hassas bir konu olduğunu belirten Fitch, varlık kalitesinin pandemi nedeniyle bu yıl zayıflamış olan faaliyet ortamı ve makroekonomik zemin, temel ile yakın ilişki içinde olduğunu da vurguladı.

Fitch Ratings yayınladığı raporda, "Rapor edilen sorunlu krediler düzenleyici müsamahaların, hoşgörünün ve kredi büyümesinin etkisi ile pohpohlanacak. Kredi sınıflama zorunluluklarında bir gevşetme, rahatlatmanın 2020 sonuna kadar devam edecek olması, Türkiye'nin kredi erteleme kolaylığının müşterilere faiz veya ana para ödemelerini 3 ay öteleme imkanı vermesiyle bir araya geldiğinde rapor edilen sorunlu kredilerde artış 2021 ilk çeyrek civarına ertelenecek" değerlendirmesini yaptı.

Raporunda, Türk ekonomisinin 2021'de yüzde 5,0 ve 2022'de yüzde 4,6 büyümesini beklediklerini hatırlatan Fitch, "Eğer GSYH büyümesi güncellenmiş tahminlere paralel şekilde toparlanmaya devam eder ise, önceki düşüşün varlık kalitesinde neden olduğu darbenin bir kısmını telafi edebilir, kredi toplanmasını desteklemeyebilir" öngörüsünde de bulundu.

Fitch global ekonomi için beklentiyi iyileştirdi

ATM’lerde para yüklemeyi yapay zeka yapacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)