BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatFitch sigorta şirketine verdiği kredi notunu geri çekti----

Fitch sigorta şirketine verdiği kredi notunu geri çekti

Fitch sigorta şirketine verdiği kredi notunu geri çekti
13 Ekim 2020 - 17:21 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Hollanda merkezli sigorta şirketi Aegon’a verdiği A- notunu geri çektiğini açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Hollanda merkezli hayat sigortası şirketi Aegon N.V. ve onunla bağlantılı kuruluşlarla ilgili A- notunu ticari nedenlerden dolayı geri çektiğini açıkladı. Insurance Business’ın haberine göre karar Aegon N.V.’ye bağlı kuruluşlar olan finansman şirketi Aegon Funding Company, sigorta şirketi Scottish Equitable, hayat sigortası şirketleri Transamerica Financial Life Insurance Company, Transamerica Premier Life Insurance Company, Aegon Bank ve şirkete bağlı diğer borç senetlerini kapsıyor.

Basın açıklamasında Fitch kendi takdirine bağlı olarak herhangi bir notu yeterli gördüğü herhangi bir nedenden dolayı herhangi bir zamanda geri çekme veya koruma hakkını saklı tuttuğunun altını çizdi. Kredi derecelendirme kuruşu yatırımcıların Fitch’in yükselen not sigortasından yararlanabileceğine inandığını bu nedenle bu notun geri çekilmesinin borsaya 30 gün önceden duyurusunun yapıldığını açıkladı. Açıklamaya göre tüm derecelendirmeler analitik incelemeye tabidir ve Fitch'in bunları geri çektiği zamana kadar değişebilir.

Fitch’in Aegon N.V. ve ilgili kuruluşlar için Aegon Bank N.V hariç en son onaylanan kredi notu 20 Temmuz 2020 tarihinde geldi. Banka için en son verilen not ise 23 Temmuz 2020 tarihindeydi.

Fitch’in Aegon N.V.’ye ilişkin verdiği en son notlarında 20 Temmuz tarihinde sigorta şirketinin A+ negatif görünümünü koruduğunu, 23 Temmuz tarihinde Aegon Bank’ın A- negatif görünümü koruduğunu ve 14 Mayıs 2020 tarihinde korona virüs riskleri nedeniyle Aegon’un görünümünü negatife çevirdiğini fakat notunu koruduğunu açıklamıştı.

Moody’s’den sigorta şirketlerine not uyarısı

 

Futbolcular için zihinsel sağlık sigortası

 

Sigorta çalışanlarının ruh sağlığı tehlikede

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)