BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFitch, Rusya'nın kredi notunu BBB seviyesinde teyit etti----

Fitch, Rusya'nın kredi notunu BBB seviyesinde teyit etti

Fitch, Rusya'nın kredi notunu BBB seviyesinde teyit etti
10 Şubat 2020 - 08:54 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Rusya'nın uzun vadeli egemen ihraççı varsayılan derecesini BBB seviyesinde istikrarlı görünümle teyit etti.

Fitch Ratings'den yapılan açıklamada, Rusya'nın bu seviyede derecelendirilmesinin, makroekonomik istikrarı ve şoklara karşı direnci destekleyen güvenilir ve tutarlı siyasi tabanını yansıttığı belirtildi.  

Rusya'nın dış borcunu düşük seviyede tutmaya ve devlet bütçesini artırmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, jeopolitik gerilimler ile mevcut yaptırımlarla ilgili risklerin devam ettiği ve bunların dış finansman, yatırım, büyüme beklentileri üzerinde risk yaratacağı kaydedildi. 

Fitch'in açıklamasında ayrıca, "Enflasyon hedeflerine bağlılık, döviz kuru esnekliği ve makul bir mali strateji, dış faktörlere karşı direncin artmasına ve petrol fiyatlarına bağımlılığın azalmasına katkıda bulunacak" ifadelerine yer verildi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)