BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch risklere dikkat çekti----

Fitch risklere dikkat çekti

Fitch risklere dikkat çekti
10 Nisan 2014 - 06:59 www.finansgundem.com

Fitch, 2008 yılının sonundan bu yana bir çeyrekteki en yüksek ölçekli sermaye çıkışlarının Rusya için risk unsuru olduğunu söyledi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ilk çeyrek itibariyle Rusya'dan sermaye çıkışlarının risk unsuru olduğunu açıkladı.

Fitch’in açıklamasında Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan gerilimlerin sonucunda yılın ilk çeyreğinde sermaye çıkışlarının yoğun bir şekilde yaşandığı vurgulanırken, "Yaptırımların Rus ekonomisi ve iş ortamı üzerindeki potansiyel etkisi, geçen ay 'BBB' notuyla değerlendirilen Rusya'nın not görünümünü negatife çekmemizin temel itici unsuruydu" ifadesi kullanıldı.

Rusya Merkez Bankası'nın yayınladığı verilere göre, Rusya'dan net sermaye çıkışının ilk çeyrek itibariyle 50.6 milyar dolar seviyesinde olduğu hatırlatan Fitch, bunun 2008 yılının sonundan itibaren bir çeyrekte kaydedilmiş en yüksek sermaye çıkışı olduğuna dikkat çekti.

Reyting kuruluşu, Rusya Ekonomi Bakanı Ulyu-Kayev’in bu yılın sonunda Rusya'da sermaye çıkışının 100 milyar doları bulabileceği, ekonomik büyümenin ise mali kurallardan ödün vermeden yüzde 0.5 oranında azalabileceği yönündeki açıklamalarını hatırlattı.

“Ukrayna krizinin devam eden sermaye çıkışlarına ve düşük yatırım seviyesine maruz kalan Rusya ekonomisinin uzun vadeli yavaşlamasını tetiklediği” kaydedilen açıklamasında Fitch, "Rusya'nın ekonomik büyümesine ilişkin tahminimizi yatırımların ilk çeyrekteki hızla azalması olasılığından kaynaklan ağağı yönlü risklerle birlikte yüzde 1'in biraz altında güncelledik" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)