BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch Ratings'ten Türkiye değerlendirmesi----

Fitch Ratings'ten Türkiye değerlendirmesi

Fitch Ratings'ten Türkiye değerlendirmesi
17 Ocak 2022 - 18:19 www.finansgundem.com

Fitch, Türkiye'nin yüksek enflasyon ve heterodoks politikalar nedeniyle makroekonomik ve finansal istikrar risklerinin yüksek olduğunu bildirdi

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings,Türkiye'de artan enflasyon ve izlenen heterodoks politikaların makroekonomik ve finansal riskleri artırdığını bildirdi.

Türkiye’nin kamu borcunun benzerlerine göre düşük olmasına rağmen borçlanma maliyetinin hızlı bir şekilde arttığına işaret eden Fitch , “Yüksek enflasyon ve kurdaki değer kaybına karşı uygulanan mali politikalar kamu maliyesini kurdaki dalgalanmalara karşı daha hassas hale getiriyor ve makroekonomik oynaklığı artırıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Artan enflasyon ve heterodoks politikaların makroekonomik ve finansal riskleri artırdığını belirten Fitch, enflasyon ve kurdaki değer kaybının etkisini sınırlamaya çalışan mali önlemlerin Türkiye’nin kuvvetli tarafı olan kamu maliyesi üzerinde baskı oluşturabileceğini kaydetti.

Alınan önlemlerin yurt içi güvendeki sert düşüşün nedenlerine çözüm üretmediğini vurgulayan Fitch, güvendeki düşüşün, negatif reel faiz oranlarının ve 2023 seçimleri öncesinde izlenebilecek ekonomi politikalarıyla ilgili belirsizliğin kurdaki değer kaybının arkasında yatan nedenler olduğunu bildirdi.

Bakan Nebati: Ortodoks politikaları kenara bıraktık

Akşener: Artık Hazine'den çok daha fazla faiz gideri çıkacak

Piyasalarda gün sonu 17/01/2022

Kripto varlık ekosistemi nasıl düzenlenmeli?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)